8 idej za darila, ki jih bo vesela vsaka mama

Urška Kereži, 25.3.2019
Profimedia

Prihranite si stres pri iskanju darila za mamo. Izberite katerega iz našega seznama predlogov, s katerimi ji boste pokazali, kako zelo je ljubljena.

Tudi če trdi, da letos za materinski dan ne želi darila, vemo, da si zasluži nekaj posebnega. Zato nekaj idej za sentimentalna, a sodobna in moderna darila, ki bodo pokazala, koliko nam mama pomeni.

Kolaž

Mama ali babica ima gotovo shranjenih kar nekaj risb iz vašega otroštva. Fotografirajte jih in naredite kolaž, ga nato natisnite in podarite kot najdražjo umetnino.

Tečaj, o katerem že dolgo razmišlja

Gotovo je v zadnjem času omenila, kaj se želi še naučiti. Morda govoriti francosko, plesati salso? Na materinski dan ji pokažite, da jo poslušate.

Mešanica za lepotno kopel

Zagotovo bo zelo vesela, če boste mešanico za lepotno kopel pripravili sami. Uporabite posušen rožmarin, timijan, meto, olupke ene pomaranče in limone, mleko v prahu ter vrelo vodo. Iz te dišeče lepotne kopeli bo prišla kot prerojena in predvsem - spočita.

image
Shutterstock

Pospravite ji stanovanje in pripravite kosilo

Vemo, kako odlično se počutimo v sveže pospravljenih prostorih, na svežih rjuhah in ob mamljivemu vonju, ki vabi k mizi. Zdaj je pravi čas, da se s čiščenjem in kuhanjem mami zahvalimo za vse skrbi, ki smo ji jih povzročili.

Kuharske knjige z domačimi recepti in družinskimi fotografijami

Namesto tipične kuharske knjige ji raje podarite tako, ki je polna družinskih receptov in fotografij.

Naučite jo kaj novega

Bi mama rada znala bolje uporabljati računalnik, morda telefon ali tablico? Posvetite ji nekaj ur in z njo delite svoje sposobnosti. Potrpežljivost bo poplačana.

Družinske infografike

Mami bo gotovo všeč družinska infografika, kjer bodo na voljo vsi podatki o najljubših destinacijah vaše družine, najljubših aktivnostih, stvareh, ki jih imate najraje, in še več.

Darilni boni

Brezplačna masaža, pladenj piškotov, kosilo ali večerja - to je samo nekaj stvari, ki jih lahko naredite za njo. Ker veste, da vas sama ne bo želela obremenjevati, ji svojo ponudbo napišite ali narišite na bone. In ne pozabite na nekaj osebnega, nekaj, kar ji je še posebno všeč ali pa celo potrebuje.

DOBRODELNA AKCIJA
K sodelovanju vabljeni tako posamezniki kot podjetja
Majhne ali velike pozornosti, ki bodo zagotovo pričarale velike nasmehe, lahko do konca marca podarite tako, da na 1919 pošljete SMS-sporočilo s ključno besedo ZENSKE5 in prispevate pet evrov. Denar lahko nakažete tudi na TRR z naslovom Socialna zbornica Slovenije, Sekcija za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije v Sloveniji, Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, IBAN SI 56 0201 0001 8187 078, Ljubljanska banka, sklic: SI 00 110. V Mercatorjvih in Sparovih trgovinah po Sloveniji lahko donirate tudi higienske potrebščine, trajna živila, igrače, družabne igre …
Akcijo je podprla Generali zavarovalnica.
Več si lahko preberete na naši spletni strani www.meseczensk.com.
 
Anketa

Ali se boste cepili proti gripi?

Sudoku