Bralna značka za odrasle: Srebrne niti branja vabijo

Aleksandra Papež, 4.12.2018
Profimedia

Že peto leto zapored so v lenarški knjižnici pripravili projekt Bralna značka za odrasle.

Knjižnica Lenart je že peto leto zapored pripravila projekt Bralna značka za odrasle 2018/2019 na temo Srebrne niti, z namenom spodbujanja branja med mladimi in odraslimi bralci. S širokim izborom priporočenih knjig - leposlovje z romani starejših in novejših letnic izida, kratkimi zgodbami, zgodovinskimi romani ter reportažami slovenskih in tujih avtorjev. Preko fantazijskih romanov za bralce z bujno domišljijo do izbora za tiste najbolj pogumne v obliki kriminalk in trilerjev.

image
Profimedia

Bralci lahko v okviru projekta posežejo tudi po verzih ali pobrskajo med mladinsko literaturo. Zahtevnejše bralce bodo gotovo prepričali naslovi strokovne literature. Bralni projekt vsako leto uspešno zaključi več članov knjižnice in letos se še posebej prepričljivo dotika vseh plasti življenja ter tako deluje posebej vabljivo in spodbudno, saj velja, da branje zdravi. Direktorica Knjižnice Lenart, Petra Kranvogel Korošec, je o projektu povedala: "Morda pa bo kdo stopil iz svojih okvirjev, naredil korak v neznano in s seznama izbral zvrst literature, ki se sicer ne znajde na njegovem bralnem seznamu ter tako odkril nove dimenzije in razširil obzorja. Če se to zgodi le pri enem bralcu, smo dosegli namen."

image
Knjižnica Lenart Bralna značka za odrasle (Srebrne niti) v sezoni 2018/19.

Od dneva zlatih knjig (17. septembra) do svetovnega dneva knjige (23. aprila) bralce čaka gradivo s priporočilnega seznama na posebnih policah v bližini izposojevalnega pulta Knjižnice Lenart.

In kaj je naloga bralcev?
Prebrati vsaj pet del s priporočilnega seznama, izpolniti bralni list s kratko oceno svojega bralnega izbora in ga oddati do 1. aprila 2019 v Knjižnici Lenart ali njenih enotah. Knjižničarji so prepričani, da bralcem tako polepšajo dolge jesenske večere in hladne zimske dni.

Ob tem naj opozorimo na septembra letos spremenjen delovni čas Knjižnice Lenart: v ponedeljek in torek od 8. do 15. ure, v sredo od 11. do 18. ure, v četrtek od 8. do 18. ure, v petek od 8. do 13. ure in v soboto od 8. do 12. ure.

Anketa

Koliko denarja zapravite za božično-novoletna darila?

Sudoku