Dare Vršič: "Realno je, da smo priložnost izkoristili"

Marko Kovačevič, 14.4.2019
Igor Napast

Ko je na igrišče stopil Apačan, se je zazdelo, da v Ljudskem vrtu igra druga ekipa

Dva obraza so pokazali nogometaši Maribora proti Domžalam. V prvem polčasu tekme 27. kroga prve lige si prave priložnosti niso pripravili, v drugem pa se je zazdelo, da je na igrišču druga ekipa. "Totalno različna polčasa. Domžalam smo v prvem dovolili posest, priložnosti pa ne. Na celi tekmi so imele dve polpriložnosti, sami pa smo imeli v drugem polčasu tri ali štiri lepe priložnosti. Realno je, da smo eno izkoristili. Zmaga je zaslužena," je po slavju z 1:0 dejal Dare Vršič.

Pa iz slačilnice ni pritekla druga ekipa, le eno menjavo je opravil trener Darko Milanič. "Čeprav v prvem polčasu v napadu nismo naredili kaj bistvenega in imeli z njihovo dinamiko precej težav, smo, ker sem se odločil za fiziko v sredini, tekmo pripeljali do točke, ko lahko z menjavami nekaj naredimo. V prvem polčasu smo pokazali mišice, se dobro branili, v drugem pa je Dare Vršič nasprotnika umiril in nam dal dodano vrednost," je opisal Primorec na štajerski klopi. Ja, 34-letni Apačan je vijoličastim dodal kreativnost in z natančnimi podajami zrežiral nekaj priložnosti. "V bistvu so mi drugi rekli, da je bil viden velik premik. Sam tega nisem začutil, je pa res, da mi je bilo lepo po dolgem času odigrati cel polčas. Drugače je, če igraš 45 minut ali le 20. Užival sem, čeprav je bilo v nekaterih trenutkih malo težko. No, sem pa začutil, da smo začeli 'migati', igrati, da so se iz podaj izcimile priložnosti," je opisal.

image
Igor Napast Devetnajste zmage v sezoni so se veselili vijoličasti.

Letos še ni dočakal nastopa v prvi enajsterici, 45 minut proti Domžalam je bilo njegovo najdaljše obdobje na igrišču. A pristavil je svoj delež k prepričljivi prednosti vijoličastih na lestvici. Naslov se bliža Ljudskemu vrtu. "Ni nam še krenilo kot jeseni, ko je šlo vse kot po maslu in smo zmagovali s po štirimi goli razlike, a nabiramo zmage. To pričakujem od ekipe. Še več kvalitete moramo pokazati. Morda v teh mesecih zaradi hladnega vremena manjka nekaj kreativnosti, a ko se bo odprlo, bomo dali še več od sebe. Verjamem, da bodo na naslednjih tekmah gledalci še bolj uživali," je zaključil Dare Vršič.

Anketa

Kje se boste hladili in sproščali to poletje?

Sudoku