Delavnica za večjo varnost starejših na cesti

seniorji.info, 1.10.2018
Profimedia

Zveza društev upokojencev Slovenije v sodelovanju s PZDU Gorenjske za člane Zdusa v torek, 9. 10. 2018, v dvorani Kulturnega doma Kokrica v Kranju organizira brezplačno delavnico o varnosti pri prečkanju ceste.

Namen delavnice je ozavestiti starejše, kako lahko sami poskrbijo za večjo varnost v prometu, hkrati pa udeležencem tudi nameniti priložnost, da sami izrazijo, kakšne potrebe imajo kot pešci.

Za večjo varnost morate poskrbeti tudi sami

Delavnica poteka v sklopu istoimenskega projekta ZDUS, ki ga sofinancira Agencija RS za varnost prometa, katerega namen je ozaveščanje o pomembnosti varne udeležbe starejših pešcev v cestnem prometu.

Udeleženci delavnice se bodo seznanili z veljavnimi priporočili, ki veljajo v prometu, in spoznali, kako lahko sami prispevajo k boljši lastni varnosti.

Izvedeli bodo tudi, katere so najbolj kritične prometne točke za pešce. Delavnica je tudi priložnost, da lahko starejši sami opozorijo na lastne potrebe, ki jih imajo kot pešci.

Prijavite se v svojem društvu za upokojence

ZDUS vse zainteresirane prosi, naj svojo udeležbo na delavnici sporočijo najkasneje do petka, 5. oktobra 2018, in sicer po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po telefonu na številko 01/620 54 82 ali 051 656 53.

Število mest za udeležbo na praktičnem delu je omejeno.

Anketa

Ali se boste cepili proti gripi?

Sudoku