Dobrovoljc osrečil vijoličaste, Maribor do nove (minimalne) zmage

Marko Kovačevič, 13.4.2019
Igor Napast

Avtogol Domžal je bil dovolj za zmago nogometašev Maribora v 27. krogu prve lige.

Zmage z 1:0 postajajo glavni opis nastopov nogometašev Maribora v prvi ligi. Tudi v 27. krogu so v Ljudskem vrtu zagrabili minimalno zmago, edini gol pa so zabile ... Domžale! Gaber Dobrovoljc je z avtogolom preprečil, da bi se domžalska soseda iz Ljubljanske kotline, Olimpija, jutri približala večnim rivalom. Vsaj 12 točk prednosti bodo vijoličasti odnesli v zadnjo četrtino prvenstva, do jutri, ko bo Olimpija na vnovičnem debiju trenerja Safeta Hadžića igrala z Aluminijem, pa bo imela kar 15 točk več.

Maribor je začel slabo. Kot da jih je tišina na tribuni uspavala, so igrali nogometaši v prvem polčasu. Skoraj pol ure je trajalo, da se je z južne tribune, domovanja viol, zaslišala prva pesem. Vijoličasti so si prvo (pol)priložnost sicer pripravili prej, ko je po podaji Dina Hotića Luka Zahović z glavo udaril mimo gola, a takrat so zadnjič v prvem polčasu resneje pogledali proti golu.

image
Igor Napast

Čeprav so igrale brez prvega zvezdnika Senijada Ibričića, ki se je v Kranju ob hat-tricku podpisal tudi pod sedmi rumeni karton v sezoni, so bile Domžale nevarnejše. A pravega zaključka varovanci trenerja Simona Rožmana niso sestavili. Matej Podlogar je bil po podaji Matije Roma z desne strani sam pred vratarjem Kenanom Pirićem, a je žogo poslal na tribuno. Tonči Mujan je slalom med mariborskimi branilci v kazenskem prostorom zaključil s slabim strelom, poskus Amedeja Vetriha pa je Pirić ulovil.

image
Igor Napast

Menjava na začetku drugega polčasa je spremenila podobo Maribora. Trener Darko Milanič je namesto Alexandruja Cretuja v igro poslal Dareta Vršiča, nogometaše na sredini igrišča pa prerazporedil v postavitev z rombom. Prav Apačan je zrežiral prvi priložnosti. V 56. minuti se je zatresel okvir gola, po Vršičevi podaji/strelu je Saša Ivković žogo preusmeril v vratnico. Dve minuti kasneje je Vršič s podajo poslal Zahovića na zmenek z vratarjem Krševanom Santinijem, a je napadalec nenatančno zaključil.

image
Igor Napast

Domžale so priložnosti iskale v protinapadih. Pirić po strelih Vetriha in Slobodana Vuka ni imel težkega dela, na drugi strani se tudi Santini ni spotil, ko je z roba kazenskega prostora udaril Hotić. Zahović je podajo Amirja Derviševića iz prostega strela poslal čez gol. V 88. minuti je imel Marcos Tavares idealno priložnost za vodstvo, a ni premagal Santinija. Novo je Brazilec dobil že v naslednjem napadu, streljal je z desne strani, žogo pa je pred vratarjem v mrežo potisnil Gaber Dobrovoljc. Branilec Domžal je z avtogolom odpeljal vijoličaste v vodstvo. Avtogoli na tekmah teh nasprotnikov niso redki. Jeseni si je Maribor v Ljudskem vrtu zabil dva, spomladi z Domžale vrnile z enim.

Maribor - Domžale 1:0 (0:0)
Stadion Ljudski vrt, gledalcev: 3000, sodnik Bojan Mertik (Odranci).
Strelec: Dobrovoljc (v 89. minuti, avtogol)
MARIBOR: Pirić, Milec, Rajčević, Ivković, Viler, Cretu (od 46. Vršič), Dervišević, Vrhovec (od 85. Santos), Hotić, Mlakar (od 69. Tavares), Zahović.
DOMŽALE: Santini, Rom, Dobrovoljc, Klemenčič, Sikošek, Vetrih (od 75. Žužek), Podlogar (od 85. Pečnik), Gnezda Čerin, Hodžić, Mujan (od 65. Vuk), Nicholson.
Rumeni kartoni: Milec, Vršič.

Anketa

Kje se boste hladili in sproščali to poletje?

Sudoku