Društvo vojnih invalidov Ljubljana praznuje 25 let

Milan Pavliha, 27.5.2019
Anton Zupanc

Društvo vojnih invalidov Ljubljana je v sredo, 22. maja 2019 praznovalo petindvajsetletnico svojega delovanja.

Že 25. so se srečali tovariši, soborci, vojaški vojni invalidi iz narodnoosvobodilne vojne, vojne za Slovenijo in mirnodobni invalidi ter njihovi svojci in prijatelji. Osnovna naloga društva je skrb za socialno in zdravstveno stanje članov. Društvo aktivno sodeluje tudi pri oblikovanju in sprejemanju programov socialne varnosti, poklicne rehabilitacije, športa in rekreacije.

image
Anton Zupanc
image
Anton Zupanc
image
Anton Zupanc

Predsednik Društva vojnih invalidov Ljubljana Anton Orožim (pred 25 leti eden od ustanoviteljev ljubljanskega in slovenskega društva vojnih invalidov) se je v govoru zavzel za spoštljiv odnos do vojnih invalidov in vojnih veteranov. Udeležence sta nagovorila tudi evropska poslanca Ivo Vajgl in Violeta Tomič ter predsednik ZDVIS Janez Podržaj.

image
Anton Zupanc
image
Anton Zupanc

V kulturnem programu , po scenariju Silvane Knok, sta sodelovala stara znanca Partizanski pevski zbor in Godba ljubljanskih veteranov (skupaj nastopala že ob 20. Letnici društva) ter osnovnošolski otroci. Po pogostitvi s partizanskim golažem se je nadaljevalo veselo razpoloženje.

image
Anton Zupanc
image
Anton Zupanc
Anketa

Podpirate uporabo pirotehnike?

Sudoku