Izhodišče se ni spremenilo

Marko Kovačevič, 12.4.2019
Robert Balen

Nogometaši Maribora bodo nove točke lovili proti Domžalam.

Lestvica je jasna, naslov državnih prvakov se vse bolj bliža Ljudskemu vrtu. Nogometaši Maribora bodo v 27. krog prve lige odnesli 12 točk prednosti pred prvo zasledovalko. A penine za slavje še ne hladijo. "Izhodišče ni drugačno. Imamo svojo pot, poznamo cilj. Na koncu sezone želimo biti prvaki. Ne glede na to, kakšna je prednost, se bomo na vsaki tekmi obnašali enako, šli po točke, da naslov čim prej prinesemo nazaj v Maribor," opozarja branilec vijoličastih Aleksander Rajčević.

Nove točke bodo lovili danes. V Mariboru se bodo ob 16.45 udarili z ekipo, ki so jo jeseni dobro spoznali. Ker jih je žreb združil v četrtfinalu pokala Slovenije, bodo z Domžalami danes odigrali že peto tekmo v sezoni (šesto, če upoštevamo še februarsko prijateljsko srečanje). Jeseni so Domžale iz Ljudskega vrta odnesle točko (2:2), Maribor je v ligi slavil ob Kamniški Bistrici (2:1) in bil boljši na pokalnih tekmah. "Ne smemo iti mimo njihove dinamike, načina igre, ki ga gojijo že dolgo. Imajo globino, branijo se raznovrstno, so živa ekipa, ki je v zadnjem obdobju odigrala dve tekmi, mi pa štiri. Zahtevno bo," se zaveda trener Darko Milanič. Rumena družina pod Kalvarijo ne bo nastopila v polni postavi. Zaradi rumenih kartonov bo manjkal Senijad Ibričić. Bodo zaradi tega imeli branilci lažje delo? "Senijad jim daje kvaliteto, a imajo tudi druge kvalitetne igralce, na katere bo treba paziti. Ne smemo se osredotočiti le na enega, Domžale so dobre kot ekipa, celota," odgovarja Rajčević.

"Delamo mešanico, ki nam izredno dobro uspeva"

Je pa kazen odslužil Milanič. Gostovanje v Krškem je spremljal s tribune. "Zelo zadovoljen sem, da smo osvojili tri točke, da smo garali. Veliko zadovoljstvo je, ko zmagaš na težkem igrišču proti moštvu, ki je spremenilo svoj DNK in ga je zelo težko premagati. Super," se je Primorec spomnil na minimalno zmago v Posavju. Vesel je, da bo lahko spet na igrišču, a na pohvalo zamenjavi ni pozabil. Saša Gajser je po tekmah z Gorico in Triglavom še tretjič stopil v njegove čevlje. "Delo je opravil zelo dobro. Zagotovo ima ambicije, da bi nekoč postal prvi trener, zato je dobro, da je to občutil. Tudi jaz sem bil nekaj časa pomočnik in vem, da je to popolnoma druga plat. Izmenjava vlog je dobrodošla," pravi Milanič.

Zdravstveno stanje pod Kalvarijo se popravlja. Marko Šuler se je včeraj vrnil na trening, v prihodnjem tednu naj bi bila Jasmin Mešanović in Aleks Pihler nared za igro. Trener bo tako dobil več manevrskega prostora pri sestavljanju ekipe. "Skušamo igrati z moštvom, ki je v določenem trenutku najbolj primerno. Delamo mešanico, ki nam izredno dobro uspeva," je o rotacijah v prvi enajsterici dejal 51-letnik. Nasmejan je bil, ko je bilo izrečeno vprašanje, kako je spremljal četrtkovo tekmo med Muro in Olimpijo. "Zmeraj se mi zgodi podobno. Imam veliko željo, da bi tekmo gledal, a je nato v celoti ne uspem," se je o dvoboju, ki je njegovo moštvo približal naslovu, namuznil Milanič.

A tudi on se na prednost, najvišjo v sezoni, ne zanaša. "To ne sme spremeniti naših misli in ravnanja na igrišču. Tudi zaradi tega je naša naloga zahtevna. Na naslednjih tekmah se bo pokazalo, kakšni smo. Prepričan sem, da bodo fantje zelo tekmovalni tudi na naslednjih srečanjih," je zaključil Darko Milanič.

Prekmurci ob Savinji
Domžale trenutno držijo tretje mesto na lestvici, za njimi pa je gneča. Aluminij, Celje in Mura se spogledujejo z mestom, ki prinaša poletje v kvalifikacijah za evropsko ligo. Že jutri se lahko položaj na lestvici obrne, saj bo Mura ob 14.30 gostovala v Celju. Jeseni so bili uspešnejši grofi, obe tekmi so dobili z 1:0.
Drugi pari 27. kroga I. SNL - danes ob 14.30: Triglav - Rudar, ob 16.45: Maribor - Domžale; jutri ob 17. uri: Olimpija - Aluminij, ob 19. uri: Gorica - Krško.

Anketa

Kje se boste hladili in sproščali to poletje?

Sudoku