Izključitev kapetana knapov nagnila tehtnico na stran grofov

Gordana Possnig, 10.4.2019
Saso Bizjak

Po zaspanem uvodu ob Velenjskem jezeru visoka zmaga Celjanov

Z različno popotnico so se v tekmo 26. kroga prve lige podali velenjski in celjski nogometaši. Gostitelji so v nedeljo v Stožicah presenetili Olimpijo, Celjani doma izgubili z Domžalami. A tokrat so bili na velenjskem stadionu boljši celjski grofje, že tretjič v tej sezoni. Vse tri gole so dosegli v drugem polčasu, vse z igralcem več, saj je bil že v 33. minuti zaradi drugega rumenega kartona izključen domači kapetan Damjan Trifković. Knapi so ostali predzadnji na lestvici, Celjani so dobili spodbudo v boju za tretje mesto.

Rudar - Celje 0:3 (0:0)
Mestni stadion Ob jezeru, gledalcev 250, sodnik: Slavko Vinčič (Maribor).
Strelci: 0:1 Požeg Vancaš (v 67. minuti), 0:2 Brecl (83.), 0:3 Požeg Vancaš (90.).
RUDAR: Radan 5,5, Kreft 5, Bolha 5,5, Tomaševič 5,4, Hrubik 5, Arap 5, Črnčič 5,5 (od 67. minute Pišek 5), Trifković 5, Tučić 5,5 (od 86. Kobiljar -), Radić 5,5, Škoflek 5,5 (od 60. Pušaver 6.)
CELJE: Jurhar 6, Brecl 6,5, Stojinović 6, Vizinger 5,5, Požeg Vancaš 7, Kerin 6 (ob 68. Ibišević 5,5), Cvek 5,5, Travner 6, Novak 5,5 (od 64. Štraus 6), Zaletel 5,5, Benedičič 6 (od 64. Lotrič 6).
Rumeni kartoni: Trifković, Tomaševič; Benedičič, Travner; rdeči karton: Trifković (33.); igralec tekme: Rudi Požeg Vancaš.

Prvi polčas je zaznamovala izključitev Trifkovića, ki pa je šele proti koncu tekme prevesila tehtnico na stran gostov. Odločitev je padla v zadnji tretjini, varovanci Dušana Kosiča so v 66. minuti dosegli prvi gol, po podaji Luke Kerina ga je dal Rudi Požeg Vancaš. Usodo domačih je z evrogolom zapečatil Amadej Brecl, piko na i celjski zmagi pa je postavil Požeg Vancaš, ki se je s 14 goli v prvenstvu utrdil na vrhu lestvice strelcev. Za tri zdaj zaostajajo Rok Kronaveter, Rok Sirk ter včeraj neučinkovita Luka Zahović in Luka Majcen.

57
minut je imel Rudar igralca manj

image
Saso Bizjak Vratar Celja Matej Jurhar je imel bolj malo dela.

Domači trener Almir Sulejmanović je bil razočaran: "Sem pa fantom že v garderobi takoj po tekmi rekel, da morajo umiriti misli, saj nas že v soboto čaka nova težka tekma, ko bomo gostovali v Kranju. Eden od ključnih dogodkov je bila izključitev našega kapetana, sicer pa nekateri naši igralci niso dali na igrišču tistega, kar smo želeli in pričakovali." Bolj zadovoljen je bil s tremi točkami gostujoči trener Dušan Kosič: "V prvem polčasu smo spremljali zaspano tekmo, v drugem pa se je tehtnica ob igralcu več obrnila v našo korist. A vemo, da je lahko takšna izključitev tudi nevarna. V drugem polčasu smo našli luknje v domači obrambi. Ob tem so našo igro poživili sveži igralci."

Domžale razparale mrežo Triglava
Domžalčani niso ponovili napake Olimpije in tekme proti Triglavu vzeli prelahko, no, pa niti lastne napake iz prvega dela prvenstva ne. Danes so razparali mrežo Gorenjcev, saj so jim zabili kar šest golov. Tik pred zadnjim sodniškim žvižgom so enega sicer prejeli, po nespretnem posredovanju Gabra Dobrovoljca je zapisan kot avtogol, a je bilo 6:1 dovolj za najvišjo zmago v sezoni. Prvi gol so si Kranjčani zabili sami, Drilon Kryeziu ga je dal, tri je dal Senijad Ibričić, po enega Shamar Nicholson in Adam Gnezda Čerin. 
 

Anketa

Kje se boste hladili in sproščali to poletje?

Sudoku