Mimo je sedem let seniorskih večerov

Filip Matko Ficko, 19.10.2018
Filip Matko Ficko

S pravljičnim številom sedem se je 18. oktobra letos zaokrožil jubilej seniorskih večerov v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, kajti prvi tovrstni večer je bil pripravljen in izveden 20. oktobra leta 2011. Od tedaj naprej do danes vsak tretji četrtek v mesecu, odpadel ni nikdar.

Hiša DOSOR, ki letos praznuje 10-letnico svojega obstoja, je dodala ob jubileju seniorskih večerov obložene kruhke, belo vino za zdravico je prispevala medicinska sestra Andreja Lenartič (trenutno na bolniški!), a stanovalka Ema Matijevič po tradiciji še pecivo. O sedmih letih organiziranja seniorskih večerov je govorila prostovoljka Marija Erveš (ambasadorka prostovoljstva v DOSOR-ju), ki je bila pobudnica tovrstne pevsko-glasbene in plesne terapije. Sledila je seveda zdravica!

image
Filip Matko Ficko Ambasadorka prostovoljstva Marija Erveš.
 

Ker je na plakatih za seniorski večer bilo zapisano »zopet presenečenja«, se je to tudi zgodilo. V duetu sta nastopila citrarka Ema Vezjak iz Gradišča (tudi vodja skupine Cvetje v jeseni) in vaš spodaj podpisani poročevalec kot pevec. Njunemu igranju in petju so ob ljudskih pesmicah »Sem fantič zelenega Štajerja« in »Pojdem na Štajersko« pritegnili tudi udeleženke in udeleženci seniorskega večera, a prostovoljka Radmila Radojević je a capela zapela arijo zbora sužnjev iz opere »Nabuco«. Kmalu za tem so se plesnemu večeru pridružili še varovanke in varovanci Bivalne enote Zavoda Hrastovec v Radencih.

image
Filip Matko Ficko Od leve: Franc Duh, Stanko Ilješ in Ema Vezjak.
 
image
Filip Matko Ficko Plesna terapija je dobrodošla vsem.
 

V DOSOR-jevi kavarnici »Traminček« so bile zbrane stanovalke in stanovalci, njim so se pridružili še drugi obiskovalci ter veselo zapeli in zaplesali v osmo leto seniorskih večerov. Skozi vseh sedem let so se izmenjali številni glasbeniki, mnogi med njimi so že redni prostovoljci in tako sta kot prostovoljca na tokratnem jubilejnem večeru nastopila Stanko Ilješ (harmonikar z diatoničnimi harmonikami) in pevec Franc Duh. Zaigrala sta že ob 18. uri, kajti natakarica Andreja Klemenčič je v veliki restavraciji DOSOR-ja četrtkovo večerjo prestavila na 17.30. Glasbenika sta za glasbeno in plesno terapijo skrbela vse do 21. ure, saj seniorski večer vedno traja tri ure.

image
Filip Matko Ficko Zdravica za opravljenih sedem let seniorskih večerov.
 
image
Filip Matko Ficko Tudi obloženi kruhki za vse.

Pri strežbi vina in obloženih kruhkov je ambasadorki Ervešovi tokrat bila v pomoč medicinska sestra Katja Vaupotič. Ni pa tokrat le stregla, veselo se je zavrtela tudi na plesišču s stanovalkami in stanovalci.

Anketa

Ali se boste cepili proti gripi?

Sudoku