Mura zadovoljna, Olimpija pač ne

Tomo Köleš, 11.4.2019
Aleš Cipot

V Fazaneriji tokrat brez zadetkov.

Pred začetkom zadnjega srečanja tega kroga, ki ga je v Murski Soboti spet spremljalo zelo veliko število gledalcev, je bilo zanimivo potegniti par primerjav s srečanjem Mure in Olimpije v jesenskem delu prvenstva. Tudi takrat je sodil Damir Skomina, ki se je na tisti tekmi zameril domačim navijačem zaradi nedosojene enajstmetrovke v korist črno-belih. Tokrat je svoje delo opravil dosti bolje. In takrat celotne tekme ni odigral Rok Kronaveter, saj je zaradi glavobola med odmorom ostal v slačilnici, čeprav je bil v prvem polčasu strelec in najboljši igralec srečanja. Tokrat Kronavetra strateg gostov Robert Pevnik na presenečenje tudi domačega štaba sploh ni poslal v igro. A ta poteza mu ni prinesla kakšne posebne koristi.

Mura, ki je odigrala eno svojih redkih tekem v deževnem vremenu, je bila namreč videti bolj kot moštvo, ki lovi zaostanek za Mariborom, kot pa Olimpija, ki bi morala početi ravno to. Čeprav so s tem remijem Sobočani izgubili četrto mesto na lestvici, jih to še najmanj skrbi. Z novo točko so lahko zadovoljni, še posebno ker so že na četrtem zaporednem srečanju svojo mrežo ohranili nedotaknjeno, Olimpija pa se počasi poslavlja od upanja na naslov prvaka.

Vsa statistika razen posesti žoge je tokrat govorila v prid Muri. Blizu novega zadetka je bil pri domačih v prvem polčasu Amadej Maroša, nato pa še Nik Lorbek, a se je vselej izkazal izvrstni kapetan Ljubljančanov, vratar Nejc Vidmar. V zadnji minuti prvega dela ga je Špiro Peričić celo premagal, a je bil ob tem v nedovoljenem položaju. Olimpija, ki je v prvem polčasu delovala premalo agresivno, je imela svoji veliki priložnosti preko Roka Kidriča, enkrat po strelu z glavo, drugič pa z nogo, a je napadalec zmajev obakrat le za malenkost zgrešil cilj.

V drugem polčasu je bilo priložnosti za ene in druge manj, je pa zato Murin rezervist Žan Karničnik v 75. minuti stresel prečnik. Le tri minute kasneje je z močnim in odličnim volejem poskusil Goran Brkić, a je sijajno posredoval domači vratar Matko Obradović.

"Mislim, da smo si po prikazanem zaslužili vse tri točke. Zadeli smo prečnik in predvsem v prvem polčasu imeli lepe priložnosti, pri katerih so gostje v zadnjem trenutku odbijali žogo. Bila je težka tekma, ampak mi smo s točko zadovoljni," je po tekmi povedal strateg domačih Ante Šimundža.

"Tudi mi smo imeli svoje trenutke. Lahko bi zmagali oni, lahko pa mi. Nisem povsem zadovoljen s celoto, glede na vse, kar se je dogajalo pri nas, pa sem zadovoljen s pozitivnim izidom," pa je menil (takrat še) trener Olimpije Robert Pevnik. Verjetno je bil edini zadovoljen v zeleno-belem taboru, saj se je že takoj po koncu srečanja šušljalo, da bo že naslednji dan zamenjan.

"Zaslužili smo si vse tri točke"

Mura - Olimpija 0: 0
Mestni stadion Fazanerija v Murski Soboti, gledalcev 3500, sodnik: Damir Skomina (Koper) 7,5.
MURA: Obradović 7, Peričić 6, Maruško 6,5, Kous 6,5, Šturm 6, Lorbek 6,5, Kozar 7, Kouter 6, Bobičanec 6 (Karničnik 6,5), Šušnjara 6 (Ćerimagić 6), Maroša 6,5 (Sirk 6).
OLIMPIJA: Vidmar 7,5, Jurčević 6, Maksimenko 6,5, Mujčić 6, Boakye 7, Brkić 6,5, Tomić 6, Cekici 6,5 (Kregar 6), Suljić 7, Savić 6, Kidrić 6 (Lupeta 6).
Rumeni kartoni: Peričić; Brkić, Lupeta; igralec tekme: Nejc Vidmar (Olimpija).

Anketa

Kje se boste hladili in sproščali to poletje?

Sudoku