Naj vam v Prekmurju ob termalni vodi zaigra srce

Oglasno sporočilo, 1.1.2019
Zoran Vogrincic

Kdaj ste si nazadnje privoščili oddih, kjer ste bili deležni celostnega razvajanja, domov pa ste se vrnili pomlajeni in polni zgodb, ki so vam napolnile srce? Zdaj je pravi čas, da pustite vsakodnevne skrbi daleč za sabo in se odpeljete v Prekmurje.

Prekmurje velja za pokrajino polno čarobnosti, prostor onkraj hitenja in drvenja, onkraj slabe volje in skrbi, celo onkraj bolezni, saj se je sloves o zdravilnih vodah tukajšnjih vrelcev že davno razširil med ljudi. Sredi Prekmurja ležijo tudi Terme 3000 – Moravske Toplice z najtoplejšo termalno vodo v Sloveniji, ki vse leto omogoča kopanje v zunanjih bazenih,  ki poleg velikega termalnega parka, v svojem objemu skrivajo tudi štiri edinstvena kopališča, vsako pa vas poživi na svoj način.

Naravna termalna izkušnja v objemu ajde in prekmurskih zelišč

Nedavno prenovljeno notranje termalno kopališče Hotela Ajda ponuja naravno termalno izkušnjo v objemu ajde in prekmurskih zelišč. Spodnji del je namenjen družinam, ima manjši otroški bazenček z igrali za najmlajše in veliko površin ob bazenu, od koder lahko starši brezskrbno opazujejo svoje otroke. Na voljo so tudi veliki družinskimi počivalniki, kjer se lahko odpočije ali pa zabava vsa družina. Zgornji del notranjega kopališča je kontrast spodnjemu in je s številnimi kotički za sproščanje, ki ponujajo pogled na naravo, namenjen predvsem  počitku in sprostitvi. V kotičku kromoterapije  štiri osnovne barve - bela, modra, zelena in rdeča - goste očistijo, sprostijo, harmonizirajo in poživijo. Kromoterapija je metoda alternativne medicine, ki s pomočjo barvne svetlobe vzpostavlja ravnotežje na vseh ravneh človekovega bivanja. Ljubiteljem savn je na voljo finska, turška in infrardeča savna s prekmurskimi zelišči. Gostom sta namenjeni tudi dve počivalnici; Ajdova počivalnica v prvem nadstropju, ki  je idealna za vse, ki se želijo resnično odklopiti in nabrati nove energije, saj ležalniki z blazinami, polnjeni z ajdovimi luščinami, pomirjajo, sproščajo, mikromasirajo in uravnavajo toploto; ter počivalnica z aromaterapijo, namenjena vsem, ki se želijo sprostiti ob omamnih vonjih dišečih prekmurskih zelišč. V okviru savn je na voljo tudi snežna terapija – kotiček s pravim ledenim vodnjakom s svežim snegom oz. ledom.

image
Zoran Vogrincic

Sozvočje energij 4 naravnih elementov

V kopališču Hotela Termal so v harmonično celoto združili štiri osnovne elemente narave. Ustvarili so ambient, kjer lahko z njihovo pomočjo okrepite zdravje in obnovite zaloge energije. Poleg glavne dragocenosti Moravskih Toplic, termo-mineralne vode (element vode), so tu še štirje kristali (element zemlje), finska savna (element ognja) in počivališče s kromoterapijo, kjer vas v popolno sprostitev zazibajo umirjene frekvence štirih osnovnih barv svetlobe (element zraka). Blagodejna termo-mineralna voda iz Moravskih Toplic je že več kot 50 let znana po svojih izjemnih lastnostih.

Črna termo-mineralna voda deluje na tri načine – s toploto, visoko vsebnostjo različnih soli in vsebnostjo mineralov. Zaradi svoje kemične sestave (natrijevokloridna hidrodenkarbonatna voda) in termalnih lastnosti (72 °C pri izviru) izboljšuje prekrvavitev v tkivih, zmanjšuje napetost v mišicah in izboljšuje elastičnost mehkih tkiv, kar privede do zmanjšanja bolečin in izboljšanja gibljivosti v sklepih. Kamnine, minerali in kristali so del narave in na poseben način prenašajo njeno energijo. Že dolgo je znano, da oddajajo valovanja, ki lahko blagodejno vplivajo na človekovo počutje. Tradicionalna finska savna je najbolj vroča med vsemi. Temperatura v savni dosega od 70 do 100 stopinj Celzija, lahko pa jo še povečamo s polivanjem pregretih kamnov. Savnanje v vroči finski savni spodbudi krvni obtok, pomaga pri razstrupljanju telesa, krepi imunski sistem, sprosti napetost v mišicah in prijetno sprošča tako na fizični kot na duševni ravni. Kromoterapija je metoda alternativne medicine, ki s pomočjo barvne svetlobe vzpostavlja ravnotežje na vseh ravneh človekovega bivanja. Vsaka izmed barv valuje s posebno frekvenco, ki lahko dobrodejno deluje pri odpravljanju različnih zdravstvenih tegob. Vse skupaj tvori harmoničen svet popolne sprostitve, dobrega počutja, zadovoljstva in zdravja.

image
Dean Dubokovic

Oaza miru in pogled na panonske zelenice

Bazeni Hotela Livada Prestige so namenjeni gostom hotela, zato je vzdušje tukaj izjemno umirjeno in intimno. Če se želite umakniti od vrveža, vas v Hotelu Livada Prestige pričakujejo notranji bazen, dva zunanja bazena, eden od njih s  črno termo-mineralno vodo, in 2 otroška bazena s toboganom. Vzemite si čas zase in se v oazi miru sredi panonskih zelenic odklopite od zunanjega sveta.

image
Photo: Dean Dubokovic

Ko kopanje postane zabava

Sredi Term 3000 – Moravske Toplice se skriva tudi eden največjih termalnih vodnih parkov v Evropi, z 29 bazeni na več kot  5.200 m2 površin. V prenovljenem notranjem delu Termalnega parka Terme 3000 vas čaka svež, svetel prostor, kjer je spodnji del namenjen bolj aktivnim obiskovalcem, zgornji del pa je s kotički za sproščanje in savnami, namenjen predvsem počitku in sprostitvi. Adrenalinske nadobudneže bo v toplejših mesecih navdušil zunanji del termalnega parka s hitrimi in zabavnimi tobogani, na svoj račun bodo prišli tudi vsi, ki radi nabirajo plavalne zamahe, pod krošnjami dreves pa se lahko umaknete pred žgočim soncem. Najbolj pogumni in vešči se lahko na skakalnici varno preizkusite v skokih v bazen.

Anketa

Ali se boste cepili proti gripi?

Sudoku