Najpogostejše napake pri peki domače pice

D.Ži, 13.8.2019
Profimedia

Ste prepričani, da je vaša pečica res dovolj vroča?

Zdi se, da je pica ena tistih jedi, na katere se vsi spoznamo. Vsak ima svojo najljubšo in kak originalen nasvet, kako jo doma speči kar najbolje. Pregovor o mnogih babicah in kilavem detetu seveda drži tudi tukaj in ne zgodi se niti tako redko, da domača pica ne uspe po naših pričakovanjih.

image
Profimedia

Morda je vzrok za to v eni od sledečih pogostih napak ... 

image
Profimedia

Priprava testa

Testo mora dovolj počivati. Ena od najpogostejših napak je, da testo prehitro umaknemo s toplega . Pomembno je, da vzhaja dovolj, saj je tako bolj izdatno. Testo je potem najbolje raztegniti kar z rokami. Po raztegovanju testa mora to še nekaj minut na sobni temperaturi počivati. 

image
Profimedia

Sestavine za pico

Paradižnikova omaka je najboljša domača, za kar je potrebnega nekaj truda. Ko jo naredimo, jo je potrebno začiniti po okusu in z njo premazati testo. Za dobro pico nikoli ne izberite najcenejših sestavin. Vredno je odšteti kak evro več. Sestavine pice je potrebno dobro skombinirati in poskrbeti, da ne bo preveč slana ali pusta.

image
Profimedia

Ogreta pečica

Zdaj, ko je naša priljubljena jed pripravljena na najbolj vročo fazo, je potrebno poskrbeti, da bo pečica dovolj ogreta. Ogrejte jo na najvišjo temperaturo in na njej pico pecite najmanj 10 minut. 

image
Profimedia
Anketa

Koliko denarja zapravite za božično-novoletna darila?

Sudoku