OGLAS: Doživite šest izjemnih večerov v Cankarjevem domu

Oglasno sporočilo, 12.10.2018
Pedro Greig

Le še dober teden je do prve predstave abonmaja Cankar, ki ga v  Cankarjevem domu pod tem imenom razpisujemo že drugo leto.  

image
Pedro Greig Cirkus Circa iz Avstralije

Abonma sestavlja kakovosten izbor predstav, ki nagovarjajo vsakega obiskovalca posebej, ravno zato pa odpirajo kup vprašanj. Nanje bodo poskušali odgovoriti tudi tokrat prvič pripravljeni tematski pogovori s priznanimi gosti po predstavah.

image
Blaž Zupančič Razstava Ivan Cankar in Evropa

Pestrost, upajmo, da tudi polemičnost, zagotavljajo naslednji projekti: Kons:o:vel, ki na novo osvetljuje pesniški genij »enega največjih«, Srečka Kosovela. Rožnati trikotnik, drama, ki odpira vpogled v trpke izkušnje istospolnih ob najhujšem vojnem nasilju. Ta čudovita bitja, sodobni cirkus iz Avstralije, ki prepoznavnosti ne gradi le na telesni virtuoznosti, ampak tudi na močni vsebinski sporočilnosti.

image
Barbara Čeferin Kons:o:vel

Dramatizacija Cankarjevega Hlapca Jerneja je klasika, ki s svojim družbenim angažmajem močno utripa v vsakem družbenem sistemu, na predstavi Večer nesrečnih koncev pa bomo doživeli crème de la crème slovenskega pripovedovalskega prizorišča. In kot zadnja, velika razstava Cankarjevega leta 2018 Ivan Cankar in Evropa – Med Shakespearom in Kafko.

Anketa

Koliko denarja zapravite za božično-novoletna darila?

Sudoku