Olimpija (spet) menjala trenerja, Pevnik je Mandariću napisal pismo

Š.R., 12.4.2019
Andrej Petelinšek

Roberta Pevnika bo zamenjal Safet Hadžić

V Murski Soboti je Robert Pevnik zadnjič sedel na klopi nogometašev Olimpije. Po remiju brez golov z Muro je predsednik ljubljanskega kluba Milan Mandarić povlekel potezo, ki se je napovedovala že po nedeljskem remiju z Rudarjem v Stožicah (3:3). Savinjčan se je pridružil dolgemu seznamu nekdanjih trenerjev Olimpije, krmilo članskega moštva pa bo spet prevzel Safet Hadžić.

image
Andrej Petelinšek Safet Hadžić se drugič v tej sezoni vrača na klop Olimpije.
 Hadžića se je že prijel vzdevek dežurnega Olimpijinega gasilca. Odkar je v klubu Mandarić, bo tretjič prevzel vlogo trenerja članskega moštva. Nazadnje jo je opravljal poleti, pred prihodom Zorana Barišića. Klub, ki je v boju za naslov državnega prvaka praktično odpisan, saj za Mariborom zaostaja velikih 12 točk, je tako že petič v sezoni menjal trenerja. Ilija Stolica, Aleksandar Linta, Zoran Barišić in Robert Pevnik niso ugodili visokim apetitom predsednika, Hadžić pa je dobil novo priložnost. Popoldne bo že vodil prvi trening zmajev.

Pismo ...
Kot piše na spletni strani NK Olimpija, je zdaj že bivši glavni trener Robert Pevnik na predsednika kluba Milana Mandarića po včerajšnji tekmi z Muro naslovil pismo, ki ga v nadaljevanju objavljamo v celoti: 
"Spoštovani gospod predsednik,
vodenje Olimpije je zame od nekdaj predstavljalo izjemno čast in ponos. Hkrati pa sem se vedno zavedal tudi velike odgovornosti in pritiskov, ki jih ta posel prinaša s seboj. V preteklih treh mesecih sem skupaj s sodelavci skušal ta posel opraviti po najboljših močeh. Sledili smo viziji kluba in ciljem, ki ste jih tudi vi kot predsednik visoko zastavili v strategiji. V člansko moštvo Olimpije smo po najboljših močeh poskušali vključevati mlade razvijajoče se nogometaše, ki so prihodnost kluba. Hkrati pa smo se tudi trudili, da Olimpija tudi rezultatsko ne izgublja šampionskega videza. Delali smo trdno in vztrajno, o čemer pričajo tudi dobri rezultati. Nekje smo bili bolj, drugod manj prepričljivi, a zelo veseli in ponosni smo, če smo s svojim delom pripomogli k uresničevanju vizije največjega kluba v državi.
Člani strokovnega štaba smo po pogovoru prišli do zaključka, da v danih okoliščinah, ob izjemnih medijskih pritiskih, velikih pričakovanjih javnosti in v tako kratkem času ne bi mogli doseči veliko več, zato menimo, da bi morda bilo najbolje, da vodenje članskega moštva v naslednjih mesecih zaupate drugemu strokovnemu štabu, nam pa omogočite, da nadaljujemo svoje delo v dobro Olimpije, a na položajih, kjer smo delali že pred prevzemom vodenja članskega moštva. Seveda smo pripravljeni pomagati tistim, ki bodo nadaljevali to pomembno delo, da bi se novi strokovni štab čim bolj in v čim krajšem času vključil v vodenje članskega moštva NK Olimpija."

Kot so še zapisali pri Olimpiji, je Mandarić po prejemu pisma danes zjutraj sklical nujni sestanek, na katerem se je o trenutnem stanju v klubu in nadaljnjih korakih pogovoril s sodelavci in trenerjem Robertom Pevnikom. Zaključek pogovorov je znan ...

Anketa

Ali poleti uživate več sadja in zelenjave kot v preostalih letnih časih?

Sudoku