Prednost za mariborske odbojkarice

Aleš Mišič, 12.4.2019
Leo Caharija

V prvi finalni tekmi državnega prvenstva v Novi Gorici so se zmage veselile prvakinje.

Nocoj je bila v Novi Gorici prva finalna tekma državnega prvenstva odbojkaric med ekipama GEN-I in Novo KBM Branik. Po skoraj dveh urah in pol igre se je končala z 2:3 (23:25, 25:15, 10:25, 25:23, 18:20). Druga finalna tekma bo v torek v Mariboru.

V uvodnem nizu je bila igra izenačena do rezultata 9:9, nato pa so gostje na začetne udarce Ize Mlakar dosegle šest točk zapored za visoko vodstvo 15:9. Mariborčanke so visoko vodstvo obdržale do končnice, ko so se jim tekmice približale na točko (24:23), Izabela Kovačić pa je žogo z začetnim udarcem poslala v avt in Mariborčanke so dobile niz. V nadaljevanju tekme so pobudo na igrišču prevzele goriške odbojkarice, ki so točke dosegale v serijah, kajti Štajerke so imele veliko težav s sprejemom in z organizacijo igre. Sredi niza so si gostiteljice priigrale prednost osmih točk, pred končnico so se jim mariborske odbojkarice približale na štiri točke, nato pa je spet sledila serija točk Primork za izenačenje v nizih.

V končnici se je vnel srdit boj za vsako točko

Tretji niz je prinesel neverjeten zasuk, kajti državne prvakinje so povedle kar z 8:0. Novogoričanke so delovale izgubljeno, le tu in tam jim je uspela kakšna dobra akcija, Sara Najdič, Ela Pintar, Anita Sobočan, Anastazija Bezsonova, Brina Bračko, Nika Blagne in Mlakarjeva pa so igrale kot dobro naoljen stroj. Z imenitno igro so dekleta trenerja Bruna Najdiča osvajala točke kot po tekočem traku in gostiteljice so bile nemočne; niz se je končal z zmago Mariborčank kar s 25:10. Četrti niz je mineval v rahli premoči gostiteljic, ki so sredi niza povedle 15:9, toda gostje se niso predale. Z zbrano igro so nižale prednost tekmic in jo pri 23:23 tudi izničile, v ključnih trenutkih pa so nekaj več sreče ime domače igralke in rezultat v nizih izenačile na 2:2.

Na vrsti je bil odločilni niz, v katerem je bila igra do 5:4 izenačena, nato pa so, tudi po zaslugi napak mariborske vrste, Novogoričanke povedle 9:4.

Kazalo je, da bo zmaga ostala na Primorskem, toda bankirke so spet ujele ritem igre in prednost Goričank je začela kopneti, da bi pri rezultatu 12:12 tudi skopnela. V prvi finalni tekmi v  državnega prvenstva v Novi Gorici so se zmage veselile državne prvakinje, ekipi sta se menjavali v vodstvu, v končnici se je vnel srdit boj za vsako točko. Prvo priložnost za zmago so zapravile mariborske odbojkarice, pri rezultatu 18:18 pa so Štajerke osvojile dve točki zapored in se veselile zmage.

Anketa

Kje se boste hladili in sproščali to poletje?

Sudoku