Radenci: Deset let DOSOR-ja

Filip Matko Ficko, 12.10.2018
Marija Erveš

»Desetega desetega« (10. oktobra) letos so v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, proslavili deseto obletnico delovanja tega domovanja.

image
Marija Erveš Jubilejno leto DOSOR-ja

Ta dan, bil je četrtek, so po vseh osmih gospodinjstvih v štirih nadstropjih ter v veliki domski restavraciji opoldne postregli stanovalkam in stanovalcem s slavnostnim kosilom. Vse sta tedaj obiskala s pozdravi in čestitkami direktorica DOSOR-ja Mateja Hauser in župan Občine Radenci Janez Rihtarič. Gospodinjam in strežnemu osebju pa so priskočili na pomoč dijakinje in dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci.

image
Marija Erveš Zdravica ob kosilu
image
Marija Erveš Pozdrav direktorice in župana

Julija meseca leta 2008 so ob prvih zaposlenih bili pod streho DOSOR-ja sprejeti prvi stanovalci oziroma stanovalke. Nato se je v začetku septembra v pritlični prostor »vselilo« Društvo upokojencev Radenci, a na samem začetku oktobra 2008 je bil prvi dan odprtih vrat tega doma. Zatorej lahko tokrat zapišemo, da so izmed prvih bivajočih v DOSOR-ju še danes prisotne stanovalke Darja, Ema in Milka. Izmed zaposlenih je pogostitev v veliki restavraciji vodila natakarica Andreja Klemenčič. Ob njej sta sodelovala »ambasadorka prostovoljstva« v DOSOR-ju Marija Erveš, ki je leta 2008 bila predsednica Društva upokojencev Radenci, pa tudi njen tedanji podpredsednik, sedaj spodaj podpisani vaš poročevalec. Za »glasbeno zaveso« ob slavnostnem kosilu je skrbel prostovoljec Stanko Ilješ, ki že tudi celih deset let s svojim ozvočenjem in diatoničnimi harmonikami prihaja v DOSOR.

image
Marija Erveš Tudi plesali so

Bilo je poskrbljeno za prisrčno jubilejno dekoracijo, skromni spominček vsem, ob zvokih harmonike pa so lahko stanovalci tudi zaplesali.

image
Marija Erveš Spominek na 10-letnico DOSOR-ja
Anketa

Koliko denarja zapravite za božično-novoletna darila?

Sudoku