S Krškim kot s Celticom

Marko Kovačevič, 12.4.2019

Saša Gajser je tudi iz tretje tekme, na kateri je nadomeščal Darka Milaniča, odnesel poln izkupiček

Tretjič v tej pomladi je nadomeščal šefa. Saša Gajser je v Krškem sedel na klop nogometašev Maribora namesto kaznovanega Darka Milaniča. "Sami ste videli, da Krško ni ekipa za drugo ligo. Ima kvaliteto. To smo vedeli. Morda je kdo pričakoval, da bomo dali tri gole ali štiri, a je zelo težko. Naleteli smo na ekipo, ki je igrala zelo obrambno. Ko se nekdo brani tako nizko, ga je težko prebiti," je po zmagi z 1:0 na stadionu Matije Gubca opisal dolgoletni pomočnik glavnih trenerjev v Ljudskem vrtu.

Maribor je prav na "malih" tekmah nabral prednost na lestvici. Proti zadnjim štirim ekipam v prvi ligi je stoodstoten. Njegova prva zasledovalka, Olimpija, je proti tem moštvom izgubila 14 točk. "Na Krško smo se pripravili enako kot na Celtic. Analiza je enaka, pristop je enak, fokus na tekmo je vedno enak. V Mariboru ne poznamo podcenjevanja," pravi Saša Gajser.

Po tekmah z Gorico in Triglavom, kjer je stopil v Milaničeve čevlje, je zabeležil še zmago proti nuklearcem. "Na takih tekmah je pomembno, kako se braniš. Sliši se kontradiktorno, a ko imaš žogo, se moraš dobro postaviti, da preprečiš protinapade. Na to sem ves čas opozarjal Alexandruja Cretuja. Bili smo postavljeni tako, da so bile možnosti za protinapade majhne," je opisal nekdanji slovenski reprezentant.

Po sestanku športnega direktorja Zlatka Zahoviča s člani strokovnega štaba v začetku prejšnjega tedna so vijoličasti nanizali tri zmage. "Maribor nikoli ni bežal od problemov. Ko so problemi, jih je treba reševati. Pogovorili smo se, rešili stvari. Lahko bi rekli, da bi z osmimi točkami prednosti morali ostati mirni, a mi želimo več. Popravili smo napake in rezultat je tu," je zadovoljen Gajser. Že jutri 14-kratne slovenske prvake čaka nov izziv. V Ljudski vrt prihajajo Domžale. "Fantje imajo to radi. Sicer ne vem, od kod jemljejo energijo, a že leta igrajo v tem ritmu. Očitno je, da imajo radi ta dril, pritisk," se napornega ritma ne boji trener, ki bo jutri spet v vlogi pomočnika. (mark)

Anketa

Kje se boste hladili in sproščali to poletje?

Sudoku