Salonit z odlično predstavo do zmage

Zmago Gomzi, 14.4.2019
Sašo Bizjak

Primorski odbojkarji so štajerske premagali 3:1 in si priigrali pomembno prednost pred drugo tekmo.

Prva tekma za tretje mesto v državnem prvenstvu odbojkarjev med ekipama Maribora in Salonita Anhovo je v dvorano Tabor privabila približno 1200 gledalcev, ki so poskrbeli za imenitno navijaško ozračje.  Toda to tokrat ni pomagalo mariborskim odbojkarjem, ki so se morali sprijazniti s porazom 1:3 (25:19, 22:25, 20:25, 14:25). Druga tekma bo ob koncu prihodnjega tedna v Kanalu, morebitna tretja – igra se na dve zmagi – pa spet v Mariboru.

Uvodni niz se je začel s poletno igro Mariborčanov, ki so s točkami Roka Možiča in Žige Donika povedli 12:8, toda Kanalci so v nadaljevanju vzpostavili ravnotežje na igrišču in pri 14:14 izničili prednost tekmeca, nato pa povedli 16:15. Toda njihovo veselje ni trajalo dolgo, kajti vajeti igre so spet v svoje roke prevzeli mariborski odbojkarji, povedli 23:19 in pot do zmage v nizu je bil odprta. V drugem so Primorci zaigrali bolj zanesljivo, v napadu sta točke dosegala Fran Peterlin in Matic Vrtovec in ko so povedli 12:10, je trener gostiteljev Sebastijan Škorc vzel pol minute odmora. Poteza se mu je obrestovala, saj so se njegovi fantje nadaljevanju enakovredno kosali s tekmecem, nekajkrat izenačili rezultat, v ključnih trenutkih pa so bili Primorci bolj zbrani in osvojili niz.

Primorci so tudi v tretjem nizu narekovali ritem igre in si hitro, tudi zaradi nezanesljivega sprejema Štajercev, priigrali šest točk prednosti (14:8). V nadaljevanju so Mariborčani zaigrali za spoznanje boljše, se tekmecu pred končnico približali na dve točki, zasuk pa jim je preprečil v napadu zelo razpoloženi Vrtovec in gostje so v nizih povedli 2:1. Ko so gostitelji v četrtem nizu povedli 5:2, je kazalo, da so spet ujeli ritem igre, toda Vrtovec je poskrbel za velik preobrat. Njegovi neugodni začetni udarci povzročali težave igralcem na drugi stani mreže in kot bi mignil je bilo 9:5 za Salonit. Gostje tudi v nadaljevanju niso popuščali, odlično so igrali v napadu, bloku in obrambi in nizali točke za točko. Sredi niza so vodili 16:8 in v igri gostiteljev je bilo vse manj žara.

Najučinkovitejša igralca tekme sta bila Matic Vrtovec s 23 točkami in Rok Možič z 21.

Anketa

Kje se boste hladili in sproščali to poletje?

Sudoku