Slabo delovanje sistemov za prepoznavanje pešcev

Janez Kovačič, 11.11.2019
Epa

V okviru študije ameriškega zavarovalniškega inštituta za cestno varnost IIHS so preskusili delovanje devetnajstih sistemov za prepoznavanje pešcev.

Rezultati preskusa so pokazali, da je njihovo delovanje odvisno od cene oziroma cenovnega razreda avtomobila, v katerega je sistem vgrajen. Pokazalo se je, da je pravilno ali zadovoljivo delovalo le 13 sistemov, kar pomeni, da so ali povsem ustavili vozilo ali pa so vsaj znatno zmanjšali hitrost pred trkom.

Za najboljše so se izkazali sistemi dražjih avtomobilov - audija A4, mercedesa razreda C, volva S 60 in nissana maxime. Negativno oceno pa so dobili sistemi chevroleta malibu, forda fusion, hyundaia sonata in kie optima. Scenariji, ki so jih uporabili pri preskusu delovanja sistemov, so vključevali tudi nenaden skok otroka izza ovire in hojo odraslega ob robu ceste.

Šlo je za simulacije razmer, v katerih so najpogostejši trki vozil s pešci. Tovrstnih nesreče je iz leta v leto več, zaradi česar mnoge avtomobilske znamke te varnostne sisteme v svoje avtomobile vgrajujejo serijsko.

A kot je pokazala študija, je njihovo delovanje v mnogih primerih pomanjkljivo. 

Anketa

Koliko denarja zapravite za božično-novoletna darila?

Sudoku