Slovenci skozi šivankino uho

BB, 11.4.2019
Sašo Bizjak

Slovenija na tretji kvalifikacijski tekmi proti Nizozemcem ni našla pravega recepta. V končnici srečnejši Slovenci, ki so zmagali s 27:26.

Slovenska rokometna reprezentanca je v Almereju pri Amsterdamu spoznala še zadnjo ekipo v kvalifikacijski skupini za nastop na evropskem rokometnem prvenstvu januarja prihodnje leto - Nizozemsko. Današnji domačini sicer nimajo posameznikov, ki bi izstopali, a pokazali so se kot zrela ekipa, ki se z razlogom vidi na velikem tekmovanju. Vodstvo 8:3 v deseti minuti tekme je bila potrditev te napovedi.

Nervozo v slovensko vrsto so vnesle številne zapravljene priložnosti in medla igra v obrambi. Nizozemci so lahko pridno polnili mrežo Urbana Lesjaka, ki ga je Urh Kastelic zamenjal že po 12. minutah tekme. Tudi ostali člani uvodne sedmerice so bili kmalu na klopi. Preporod ekipe so prinesle zamenjave - Zarabca namesto Bombača, Janca namesto Dolenca, Špendeta namesto Mačkovška, Poteka namesto Blagotinška. Do polčasa so Slovenci potem vzpostavili ravnotežje na igrišču (12:11). ​Toda v nadaljevanju so Nizozemci še enkrat vsilili hitro in učinkovito igro, ki je favorizirani slovenski rokometaši niso uspeli zaustaviti. Do 38. minute je prednost znova narasla na štiri gole (18:14). Spet so Slovenci še pravi čas ujeli ritem in v 45. minuti so izenačili na 20. Sledila je izenačena končnica, v kateri so slovenski internacionalci zagrešili številne začetniške napake. Vratar Urh Kastelic je v odločilnih trenutkih obranil nekaj pomembnih strelov in Sloveniji omogočil ugoden razplet. Janc je minuto pred koncem Slovenijo popeljal v vodstvo, v zadnjem napadu Nizozemcev je Dean Bombač prestregel žogo za tretjo slovensko zmago v kvalifikacijah. Končni rezultat je bil 27:26 za slovenske rokometaše. (bb)

Anketa

Kje se boste hladili in sproščali to poletje?

Sudoku