Slovo z evangeličansko duhovnico

Filip Matko Ficko, 31.1.2019
Filip Matko Ficko

Že vrsto let potekajo v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, enkrat mesečno bogoslužja za evangeličane v tem domu, k obredom pa prihajajo tudi občanke in občani iz kraja Radenci in okolice.

V začetku je ob mentorici Andreji Klemenčič iz DOSOR-ja verske obrede vodil Igor Vukan Omar (tedaj so bili vsak tretji četrtek v mesecu), večkrat je prišel tudi evangeličanski duhovnik Mitja Andrejek, a v zadnjih letih je vsak tretji torek v mesecu božjo službo v DOSOR-ju, v tamkajšnji domski kapelici, opravljala duhovnica Jana Kerčmar Džuban iz evangeličanske cerkvene občine augsburške veroizpovedi Apače.

image
Filip Matko Ficko Duhovnica, ki izstopa: Jana Kerčmar Džuban.
 

Ker se je imenovana duhovnica Jana Kerčmar Džuban odločila za izstop iz duhovniškega poklica, je zadnji torek letošnjega januarja bila z njo božja služba kot prireditev slovesa. Duhovnico je ob verskem obredu spremljala pevka Monika Novak, ki tudi igra kitaro, a ob zaključku je besede slovesa v imenu verujočih evangeličank in evangeličanov prebrala Marija Slavič: "Spoštovana duhovnica (še 3 dni). Naša srečanja pri božjih službah v DOSOR-ju v Radencih so bila balzam za naše duše in nam bodo ostala za vedno v spominu. Skrbno izbrane besede in vedno nasmejan obraz nam je dal upanje, da je življenje lepo in da moramo z upanjem in ljubeznijo zreti v prihodnost. Žal nam je, da se moramo danes posloviti, ker odhajate novim izzivom nasproti. Na novi poklicni poti, ki se bo začela 1. februarja 2019, vam želimo obilo poslovnih uspehov, v zasebnem življenju pa srečo in zdravje. Za prihodnost naj vas krepijo verzi Douglasa Mallocha, ki se glasijo:

Če nisi grmiček, pač bodi le bilka

in cesto okrasi samotno,

če nisi bobra, pa bodi le ščuka,

gladino razburkaj globoko.

Če biti ne moreš borovec vrh grička,

pač bodi le grm v dolini,

najlepši grmiček na bregu potočka,

če nisi drevo na višini."

image
Filip Matko Ficko Po novem bogoslužje vsak tretji torek v mesecu.
 
image
Filip Matko Ficko Prepeva in igra na kitaro Monika Novak.
 

Sledila je izmenjava simboličnih darilc, slovo duhovnice od vsakega posameznika posebej, skupinsko fotografiranje in nato še zaključno družabno srečanje v sosednjih klubskih prostorih DOSOR-ja.

image
Filip Matko Ficko Nagovor slovesa je imela Marija Slavič (desno).
image
Filip Matko Ficko Skupinski posnetek po zadnjem januarskem bogoslužju.
Anketa

Podpirate uporabo pirotehnike?

Sudoku