(FOTO) Zjutraj številne nesreče zaradi snega, sledi nekaj dni premora od novih padavin

A.L., 18.1.2019
Robert Balen

Zaradi sneženja je na slovenskih cestah nekaj težav.

Večji del države je danes zjutraj zajelo sneženje, ki je že zjutraj povzročalo težave na slovenskih cestah. Zgodilo se je več nesreč, precej težav so imeli denimo na štajerski avtocesti, kjer je nesreča pri priključku Snebrje ovirala promet. 

image
Robert Balen

O štirih nesrečah v eni uri so bili obveščeni tudi kranjski policisti. V Kranju je na prehodu padla peška, v Struževem sta trčili dve vozili, prav tako tudi na krožišču Lesce – Bled in na cesti Žabnica – Bitnje. Vse te nesreče policisti še obravnavajo.

Veliko dela so v snežnih razmerah imeli tudi ljubljanski policisti, ki so bili od 7. ure zjutraj obveščeni o trinajstih prometnih nesrečah. Kot so sporočili, gre pri večini le za materialno škodo. "Vse se sicer niso zgodile zaradi zimskih razmer, vendar kljub temu opozarjamo na previdno vožnjo. Hitrost vožnje je potrebno prilagoditi razmeram na vozišču in voziti na zadostni varnostni razdalji," opozarjajo.

image
Robert Balen

Sneg je pobelil tudi Primorsko, kjer ni bilo večjih težav v prometu, na posameznih odsekih je le ta bil upočasnjen. Novomeški policisti so obravnavali štiri prometne sreče z materialno škodo.

Sneg ni povzročal težav niti v železniškem prometu. Na twitter profilu Javni prevoz sporočajo, da sneg trenutno ne povzroča večjih težav v potniškem prometu Slovenije.

image
Robert Balen
image
Robert Balen

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) bo na Gorenjskem in Koroškem zapadlo od pet do 20 centimetrov snega. V osrednji Sloveniji bo do 12. ure zapadlo od pet do 15 centimetrov snega, na vzhodu pa nekaj manj. Ob sneženju se bo ohladilo, a temperatura se po nižinah v času sneženja večinoma ne bo spustila pod ničlo. 

image
Robert Balen

Vikend bo minil brez padavin

Sneženje bo v naslednji uri ali dveh povsod ponehalo, je za STA povedal dežurni meteorolog Andrej Velkavrh. "Sledi nekaj dni snežnega premora," je dodal. Na Štajerskem je po nižinah zapadlo do pet centimetrov, v osrednji in južni Sloveniji pa med pet in 15 centimetrov snega.Zvečer in v prvem delu noči bo ponekod po kotlinah nastala megla, proti jutru pa se bo oblačnost spet povečala. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do -7, v alpskih dolinah do -10, na Primorskem ob burji okoli 0 °C.

image
Robert Balen
image
Robert Balen

Jutri bo na Primorskem zmerno, drugod pa pretežno oblačno. Burja na Primorskem bo slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Goriškem in ob morju okoli 6 °C.

V nedeljo bo delno jasno, predvsem zjutraj in dopoldne bo marsikje po nižinah megla ali nizka oblačnost. Tudi v ponedeljek bo predvidoma še suho vreme.

image
Robert Balen
Anketa

Ali poleti uživate več sadja in zelenjave kot v preostalih letnih časih?

Sudoku