Svetovna glasbena zvezda prihaja prvič v Slovenijo

B. R., 24.1.2019
Profimedia

Tom Jones je eden redkih glasbenikov, ki na pragu svojih osemdesetih let uspešno nastopa na turnejah, njegove uspešnice pa obožujejo številne generacije. Valižanski pevec bo junija nastopil v Ljubljani.

Velik šarmer in briljanten izvajalec aprila začenja ameriško-evropsko turnejo, v sklopu katere bo 18. junija 2019 nastopil v ljubljanski dvorani Stožice.

image
Profimedia

Svetovno priznani 78-letni Valižan z mogočnim baritonom, ki je na odru že 56 let, napoveduje spektakularen koncert. Ta bo presek njegove dolgoletne kariere in na njem bomo zagotovo slišali nekatere največje uspešnice, kot so "It’s Not Unusual", "Kiss", "Delilah", "Green, Green Grass Of Home" "I’ll Never Fall In Love Again".

image
Arhiv Organizatorja Tom Jones nastopa že 56 let.

Jones je v svoji glasbeni karieri izdal 41 studijskih albumov. Ima še 20 video albumov, od tega 5 posnetih v živo in 16 kompilacij. Glasbene kritike so, tako s produkcijo kot z izvedbo, posebej navdušili zadnji trije albumi: "Long Lost Suitcase", "Spirit in The Room" in "Praise & Blame". To je samo potrditev, da se Jones upravičeno ponaša z nazivom enega najpopularnejših izvajalcev v zgodovini glasbe. "Reload", Tomov album iz leta 1999, na katerem najdemo tudi uspešnici "Sex Bomb" in "Mama Told Me Not to Come", je najbolj prodajan album v pevčevi karieri. Na prvem mestu britanske lestvice najbolje prodajanih albumov je bil dve leti.

Toda pot do slave za Jonesa ni bila lahka. Pri petnajstih letih je pustil šolo, pri sedemnajstih se je poročil s svojo srednješolsko ljubeznijo Lindo Trenchard, s katero je kmalu dobil sina Marka. Da bi skrbel za družino, je delal v tovarni, ponoči pa pel v klubih. Leta 1963 se je odločil, da se bo posvetil pevski karieri. Njegova prva uspešnica "It's not Unusual'' mu je leta 1965 odprla vrata glasbene industrije in njegova kariera je odtlej nenehno rasla.

image
Profimedia

Tom Jones je ena redkih glasbenih zvezd, ki še vedno uspešno organizira turneje in polni svetovne dvorane, nad njegovimi uspešnicami pa so navdušene vse generacije. Zaradi prispevka k umetnosti in promocije Združenega kraljestva po svetu mu je kraljica Elizabeta II. leta 2006 podelila viteški naziv in leta 2012 je nastopil na praznovanju njenega diamantnega jubileja v Buckinghamski palači.

image
Profimedia
Anketa

Podpirate uporabo pirotehnike?

Sudoku