Tina, Špela in Tanja: Odločitev ni prišla čez noč!

Agata Rakovec Kurent, 19.2.2019
POP TV

Pogovarjali smo se s tremi atraktivnimi estradnicami, z igralko Tino Gorenjak ter pevkama Tanjo Žagar in Špelo Grošelj, ki so si upale sprejeti izziv v plesnem šovu Zvezde plešejo in bodo zagotovo žele velike simpatije gledalcev.

Pred vami je zahtevna preizkušnja. Se nanjo kaj posebej pripravljate?

Tanja: Se samo zelo veselim, kakšnih posebnih priprav pa nimam. Ker mi trenutno tista prava plesna kondicija manjka, vem, da bo od prvega treninga dalje ves čas z menoj tudi »muskelfiber«, a mu bom že dala vetra!

Špela: Trenutno nisem v najboljši formi, ker se že en teden borim z virozo. Na plesno sezono se bom začela pripravljati takoj, ko se zdravje uredi, predvsem bo največji del priprav potekal v plesni dvorani. Z Gregom sva šele pred enim tednom prišla z dopusta, zato se še navajava na zimo, je pa on seveda aktiven na fitnesu, ki je del njegove dnevne rutine.

Tina: Proti koncu lanskega leta sem si zlomila ključnico in sem morala dva meseca mirovati, kar je zame pomenilo izgubo kondicije in gibčnosti. Zdaj zaključujem fizioterapijo in se počasi začenjam gibati tako kot včasih. Ob vseh gledaliških in drugih projektih tudi nimam časa, da bi se posebej pripravljala na šov. Ravno zato se veselim časa snemanja, ki sem si ga rezervirala za ples.

image
Ana Gregorić/ Pop tv Špela Grošelj se zaveda, da je sodelovanje v šovu zahtevna reč.

Ste dolgo razmišljali, preden ste privolili v sodelovanje v šovu?

Tanja: O tem, ali bi ali ne bi sodelovala v Zvezde plešejo, mi ni bilo treba razmišljati, saj bi! (Smeh.) Sem pa dokončno potrdila svojo udeležbo, ko sem vedela več o urniku, ki me čaka. Najbolj pomembno zame je, da bom lahko med tednom večino svojih obveznosti opravila ob dopoldnevih in tja do pol četrte ure, ko je naš Karlo v vrtcu.

Tina: Malo pa že. (Smeh.) Najprej sem seveda vse predebatirala z mojo hčerko, saj njeno mnenje izredno cenim. Pomemben del odločitve je bil tudi, da sem si lahko prilagodila druge obveznosti in projekte, ker vem, da je sodelovaje v takšnem šovu velik zalogaj.

Špela: Odločitev vsekakor ni prišla čez noč, saj je to zelo zahteven projekt. Česarkoli se v življenju lotim, se temu stoodstotno posvetim, zato sem morala premisliti, kako bom sodelovanje v šovu združila s svojimi pevskimi nastopi, obveznostmi, ki jih imam kot ambasadorka do različnih podjetij … Ampak glede na to, da je ples moja velika ljubezen, odločitev ni bila težka.

Ste zvezdniška polovica dvojca, vaš soplesalec pa bo profesionalec. Koga od znanih Slovencev pa bi si izbrali - če bi to seveda bilo mogoče - za soplesalca, če bi bili vi na drugi strani?

Tanja: Če bi bila profesionalna plesalka, bi si od letošnjih zvezd za svojega plesalca izbrala Miho Zupana. Se pa zavedam, da bi za ples z njim potrebovala kar nekaj centimetrov več! (Smeh.)

Tina: Magnifica, itak. (Smeh.)

Špela: Če bi bila profi plesalka, bi se z veseljem po parketu vrtela z Robertom Pečnikom - Pečem, ki je sicer moj nekdanji sodelavec in tudi v zasebnem življenju dolgoletni prijatelj. Na kakšnem žuru sva se že skupaj zavrtela in vem, da bi bil on zelo učljiv. Poleg tega je tudi pri ljudeh priljubljen, zato bi bila to za profi plesalko super kombinacija.

image
Ana Gregorić/ Pop tv Tanja Žagar je, podobno kot drugi dve sogovornici, vajena delovnih nedelj.

Vaše nedelje bodo od pomladi posvečene plesu. Kako pa sicer radi preživljate zadnji dan v tednu?

Tanja: Največkrat imam kakšen nastop ali koncert, proste nedelje pa izkoristimo za potepanja, izlete, obiskujemo prijatelje, sorodnike in sprejemamo obiske pri nas doma.

Tina: Pri igralcih ni sobot in nedelj, saj imamo mnogokrat tudi predstave ali snemanja. Ko sem prosta, pa grem najraje na sprehod v naravo s hčerko.

Špela: Narava mojega dela je takšna, da je dostikrat zadnji dan v tednu deloven. Sem pa zato med tednom kakšen dan popolnoma prosta in brez obveznosti. V prihajajočem obdobju bo sicer urnik zapolnjen v celoti, ampak glede na to, da obožujem svoje delo, se vsega, kar prihaja, zelo veselim.

Kakšno je vaše plesno znanje?

Tanja: Nekaj plesnega znanja že imam, saj sem v Zvezde plešejo plesala že pred dvanajstimi leti, ples pa občasno vključujem tudi v svoj koncertni program. Zelo so mi všeč živahni, temperamentni ritmi, a ne morem reči, da v valčku ali rumbi kaj manj uživam. Letos se najbolj veselim plesov, ki jih nisem plesala še nikoli. To so quickstep, čarlston, sodobni ples, tudi stepala bi, če bi dobila to možnost.

Tina: Kot otrok in najstnica sem plesala izrazni ples, kar pomeni, da je od zadnjega resnega treninga minilo že precej več kot dve desetletji. (Nasmešek.) Sicer sem še kar gibčna, vendar zelo nespretna pri plesu v dvoje. Veselim se vseh plesov in prav vsi mi pomenijo izziv in upam, da se bom končno naučila slediti in prepustiti se plesalcu.

Špela: Moje plesno znanje bodo ocenjevali sodniki, zase bi rekla, da rada plešem in da se s plesom tudi na nek način izražam. Moj karakter je bolj naklonjen latinskoameriškim, s standardnimi se – razen z valčkom na veselicah in porokah – v resnici še nisem srečala.

image
Ana Gregorić/ Pop tv Tina Gorenjak je v otroštvu in v najstniških letih plesala izrazni ples.

Je kakšna pesem, ob kateri vas vedno znova zasrbijo pete in ki vas zvabi na plesišče?

Tanja: Takšnih pesmi je več. Od slovenskih si doma velikokrat zavrtim Pasje dneve od Adija Smolarja in imam žurko kar sama, od tujih pa Status Quo - Rockin' all over the world.

Špela: Takih pesmi je ogromno! Če le ni balada, me pete zasrbijo. Danza Kuduro, Shotgun G. Ezre, Severinina Italiana ... Če bi naštela vse, bi zmanjkalo papirja. (Smeh.)

Je glasba sicer pomemben del vašega življenja? Kakšni glasbi prisluhnete v avtomobilu?

Tina: Je, zelo. Poslušam pa zelo različne zvrsti glasbe, odvisno od razpoloženja in situacije, od rocka do jazza, od dobrega popa do klasike.

Kakšne možnosti za zmago si pripisujete? Ali imate kot pevka z nezgrešljivim občutkom za ritem kaj prednosti pred drugimi tekmovalci?

Tanja: V svoj pesmi Dadi ladi pojem: »Lepo počasi o o ooo...« O kakršni koli možnosti za zmago je prezgodaj govoriti, saj še začeli nismo. Mislim, da ritem ni tisti, zaradi katerega bi bila v kakšni prednosti pred drugimi. Mogoče mi bo bolj prav prišlo to, da se kar hitro učim.

Tina: Menim, da je zmaga v tem šovu odvisna od skupka stvari: seveda od čim boljšega plesa, ki zahteva veliko treninga in posvečenosti, gotovo je zelo pomembno, da si gledalcem simpatičen ali zanimiv, in vsekakor ne škodi, če imaš mnogo fanov oz. spletnih sledilcev. Sama se na socialnih omrežjih do zdaj nisem prav veliko angažirala, saj za to ni nikoli dovolj časa, koliko me gledalci šova poznajo iz gledališča ali TV-nadaljevank, ne vem, kar se tiče plesa, se bom pa zelo potrudila.

Špela: Zelo neumno bi bilo napovedovati izid sezone, še preden vidiš plesati svojo konkurenco. Pa tudi sicer - v tej oddaji smo videli že toooliko presenečenj in v resnici ples ni najbolj pomemben za dober rezultat. Vse se mora »poklopiti«, planeti, ljudstvo, pesem, ples, kostum …, zato o izidu še ne razmišljam. V projekt bom vložila vso svojo energijo, upoštevala bom navodila soplesalca, potem pa … kar bo, pa bo!

Anketa

Ali si barvate lase?

Sudoku