Trik z otroško plenico, da vam rože ne bodo ovenele

L. P. L., 17.6.2019
Profimedia

Vroči dnevi zahtevajo redno zalivanje rastlin, najbolj na udaru je balkonsko cvetje, rože na terasi in v lončkih. S preprostim trikom lahko poskrbite, da bodo imele zadosti vode, četudi vas nekaj dni ne bo doma.

Morda boste nekoliko začudeni, ko boste prebrali, da vam lahko pri negi balkonskega cvetja pomaga otroška plenica. Prav ste prebrali, plenice za enkratno uporabo vsebujejo poseben gel, ki lahko popivna večjo količino vode.

Če se za nekaj dni odpravljate od doma ali pa ne bi vsak dan izgubljali časa z zalivanjem zunanjih, in notranjih rož, si lahko pripravite gel iz plenice za enkratno uporabo.

Plenico namočite z vodo, da gel nabrekne, nato pa jo strgajte in v večjo posodo natresite gel. Gel zmešajte z enako količino zemlje, v takšno mešanico pa posadite rože.

Če imate rože že posejane, potem pri straneh lončka skopljite luknjice in vanje natresite čim več gela in pokrijte z zemljo.

Gel lahko vsrka do dvakrat večjo količino vode od zemlje, kar pomeni, da lahko preskočite dva do tri zalivanja rož. Če boste dolili še več vode, ta ne bo plavala po vrhu zemlje, gel jo bo posrkal.

image
Profimedia Balkonsko cvetje potrebuje veliko vode.

Gel lahko uporabite tudi pri rezanemu cvetju, žlico ali dve ga dodate v vazo, nalijete vodo in vanjo razporedite cvetje. Gel bo lep okras, če imate prozorno stekleno vazo, cvetje pa bo dlje časa sveže.

Gel iz plenice za enkratno uporabo ni toksičen, je razgradljiv in okolju prijazen. Zato ga lahko uporabite tudi na vrtu, zmešate med zemljo, kamor ste posadili vrtnine. Gel je obstojen in bo pomagal ohranjati vlago v zemlji nekaj sezon.

Anketa

Kolikokrat tedensko namensko poskrbite za rekreacijo?

Sudoku