Tudi za »velike otroke« darila Miklavža

Filip Matko Ficko, 10.12.2018
Jože Kuzma

Obiskal je članice in člane Prekmurske podružnice Združenja multiple skleroze Slovenije.

Sveti Nikolaj je na Slovenskem naš Miklavž, ki v adventnem času popestri s svojimi obiski Miklavževo obdarovanje otrok. Na predvečer 6. decembra so v njegovem spremstvu še angeli in parkeljni. Otroci se parkeljnov sicer boje, a ne bojijo se Miklavževih daril.

image
Jože Kuzma Daril so bili vsi veseli.
 

Toda obiska Miklavža in njegovih spremljevalcev so veseli tudi »veliki otroci« - odrasli. Tako je sicer že po 6. decembru Miklavž obiskal članice in člane Prekmurske podružnice Združenja multiple skleroze Slovenije, ki se jih je v restavracijskem prostoru hotela Diana v Murski Soboti na tradicionalnem decembrskem druženju zbralo 45. Miklavž je za vse zbrane pripravil priložnostni nagovor ter jim povedal, da je sveti Nikolaj kot krščanski svetnik v Sloveniji zelo čislan svetnik, kajti posvečenih mu je skoraj dvesto cerkva: južno od reke Drave 130, severno pa šestdeset. V Murski Soboti je njemu posvečena škofijska cerkev, kot tudi v Novem mestu, pa še ljubljanska nadškofija oziroma metropolija nosi ime svetega Nikolaja.

image
Jože Kuzma Miklavžu sta pomagali pri delitvi daril dve pomočnici.
 

Miklavž je tako vsem razdelil v naprej pripravljena darilca ter naročil, da naj napišejo (če še niso !) pismo tudi drugemu in tretjemu dobremu možu decembra: Božičku in dedku Mrazu. Enaka priporočila je Miklavž ob svojih obiskih nekaj dni prej izrekel že v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pa še v Varstveno delovnem centru v Gornji Radgoni ter v Bivalni enoti Zavoda Hrastovec – Trate v Radencih, kjer so bili njegovega obiska še posebno veseli. Opravljeno je bilo še skupno kosilo (z odlično sladico !) ter kramljanje v pozno popoldne.

image
Jože Kuzma Predsednica Prekmurske podružnice MS Erika Mataj.
 
image
Jože Kuzma Odlična sladica hotela Diana: Rezina z gozdnimi sadeži.
Anketa

Podpirate uporabo pirotehnike?

Sudoku