(VIDEO) Naravnost grozen intervju: Princ Andrew se ne spomni, če je spal z mladoletnico

D.Ži, 19.11.2019
Profimedia

Pogovor, s katerim je kraljičin sin hotel rešiti svoj ugled, močno odmeva in nekako ni dvoma o tem, da si princ z njim usluge ni naredil.

Zadeva odmeva. In to ne na dober način. Princ Andrew, 59-letni sin britanske kraljice Elizabete II., je poskušal rešiti svoj močno načet ugled. Pristal je na intervju za BBC. A zadevo precej grdo zavozil. Že mesece se yorški vojvoda sooča z očitki o tem, da naj bi nekoč spal z mladoletnico, mediji intenzivno brskajo tudi po njegovem prijateljstvu z ameriškim milijarderjem in obsojenim spolnim prestopnikom Jeffreyem Epsteinom, ki je medtem v zaporniški celici storil samomor. Tekom sojenja so pri FBI pod drobnogled vzeli tudi Epsteinove prijatelje in poslovne partnerje, ki so se skozi leta zabavali v njegovi razvpiti floridski palači. Oglasila se je tudi danes 35-letna Virginia Roberts, ki trdi, da je Epstein posredoval pri tem, da je kot 17-letnica spolno občevala s princem.

BBC je na pogovor z Andrewom poslal svojo legendarno novinarko Emily Maitlis, ki je prišla bogato založena z neprijetnimi vprašanji. In princ ni imel vseh odgovorov. Ob vprašanju, če je res seksal z Robertsovo, je odvrnil, da na to nima popolnoma nobenega spomina. Svojega prijateljstva z Epsteinom izrecno ne obžaluje.

image
Profimedia

Med intervjujem je izpadel arogantno in samovšečno. Namesto "jaz" je zase uporabljal besedo "mi". Ko ga je novinarka vprašala, ali se mu vse tiste mlade ženske v Epsteinovi hiši niso zdele vsaj malce nenavadne, je odvrnil, da je že iz palače vajen, da vselej naokoli hodi veliko ljudi. Intervju je dvignil kar nekaj prahu, komentatorji in tisti, ki kraljevske zadeve redno spremljajo, pa menijo, da je intervju s princem Andrewom bil videti kot zelo grdo čelno trčenje. 

Anketa

Koliko denarja zapravite za božično-novoletna darila?

Sudoku