Vojaški triki, ki vam lahko olajšajo življenje

Urška Kereži, 21.6.2019
Profimedia

Kako enostavno in varčno zakuriti ogenj za žar? Kako pred pohodom čvrsto zavezati zavelke na čevljih, da se med potjo ne odvežejo? Uporabite te vojaške trike, da si olajšate vsakdanja opravila.

Kopenska vojska Združenih držav Amerike je starejša, kot so ZDA. Ustanovljena je bila namreč 14. junija 1775, kar je več kot leto pred razglasitvijo neodvisnosti ZDA, ki se je zgodila 4. julija 1776. Kot se za takšno organizacijo spodobi, ima seveda na zalogi kar nekaj uporabnih nasvetov. Velja si jih zapomniti, saj nikoli ne veste, kdaj vam utegnejo koristiti.

- Uriniranje pod tušem se sliši nekoliko nehigienično, a naj bi pomagalo pri zdravljenju stopal - ščitilo naj bi pred glivičnimi okužbami in razkužilo morebitne ranice, saj je svež urin sterilen in ne vsebuje patogenih bakterij. Z njim so rane med drugo svetovno vojno razkuževali tudi v bolnišnici Franja.

image
Profimedia Če imate težave z odvezovanjem vezalk, naredite nekaj vozlov in obutev bo ostala trdno na nogah.

- Vojaški čevlji so lahko neudobni, zato je trik, s katerim se je mogoče izogniti žuljem in podobnim poškodbam, še kako uporaben: predele stopala, ki se drgnejo ob čevelj, oblepite z lepilnim trakom, pod katerega lahko namestite obliž.

- Če imate težave z odvezovanjem vezalk, naredite nekaj vozlov in obutev bo ostala trdno na nogah.

- Ob nesreči lahko domnevno krvavitev upočasnite s pomočjo vložka, ki se uporablja pri menstruaciji. Namestite ga na rano in pritrdite z lepilnim trakom.

- Rano lahko oskrbite tudi tako, da nanjo potresete sladkor. Koristen naj bi bil zato, ker bakterije ne morejo preživeti v okolju z veliko vsebnostjo sladkorja.

- Oprijete tekaške hlače lahko oblečete praktično pod vsak kos oblačila. V hladnejšem času bo trik prišel prav, ker vas bodo varovale pred mrazom. Lepo pa poudarijo tudi silhueto telesa. Celo tako dobro, da za to ne boste potrebovali več posebnega spodnjega perila.

image
Profimedia Kako zakuriti ogenj za žar? Vojska pozna trik z bombažnimi vatami, namazanimi z vazelinom.

- Kako zakuriti ogenj za žar? Menda se zmeraj lahko zanesete na bombažne vate, namazane z vazelinom. Prihranili boste nekaj denarja, ki bi ga sicer porabili za nakup pripomočkov.

- Če mislite, da vam na cesti nekdo sledi, v štirih zaporednih križiščih zavijte levo ali desno. Če v vzvratnem ogledalu še vedno vidite isti avtomobil, je čas, da pokličete policijo ali se odpeljete do najbližje policijske postaje.

Anketa

Ali se boste cepili proti gripi?

Sudoku