(FOTO) Vrhovec odnesel točke nesrečnim Krčanom, Maribor povišal prednost na lestvici

Marko Kovačevič, 10.4.2019
Robert Balen

En gol je bil dovolj, da so nogometaši Maribora iz stadiona Matije Gubca odnesli zmago.

Trener na tribuni, tri točke pa na računu. Nogometaši Maribora so brez trenerja Darka Milaniča, ki je moral tekmo 26. kroga izpustiti zaradi sobotne izključitve v Kranju, ulovili zmago v Krškem. Čeprav jim je nasproti stala najslabša ekipa prve lige, ni šlo zlahka. Minimalno zmago z 1:0 so vijoličasti odnesli iz Posavja.

image
Robert Balen

Pot je dolga in polna ovinkov, a v Posavju se vijoličasti počutijo dobro. Na stadionu Matije Gubca še niso izgubili, do 26. kroga te sezone so od tam prinesli šest zmag in en remi. Tudi na tokratnem gostovanju, morda celo zadnjem pri ekipi, ki je vse bliže izpadu v drugo ligo, so hitro zagrabili vodstvo. Prvo priložnost so sicer imeli gostitelji. Amir Dervišević je izgubil žogo pred mariborskim kazenskim prostorom, omogočil strel Daliborju Volašu. Tokratni kapetan nuklearcev ni kaznoval svojega nekdanjega moštva. Po bloku Saše Ivkovića je iztržil le kot.

Krško - Maribor 0:1 (0:1)
Stadion Matije Gubca, gledalcev 800, sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj).
Strelec: Vrhovec (v 15. minuti).
KRŠKO: Frelih, Batarelo (od 82. Zakrajšek), Ilić, Cetina, Štefulj, Jandrek, Da Silva, Kordić (od 88. Vekić), Perić (od 75. Sokler), Vukušić, Volaš.
MARIBOR: Pirić, Milec, Rajčević, Ivković, Viler, Cretu, Vrhovec, Dervišević, Hotić (od 80. Vršič), Mlakar (od 71. Tavares), Zahović (od 87. Bajde).
Rumeni kartoni: Jandrek, Sokler; Viler, Zahović, Hotić.

image
Robert Balen

Dervišević se je hitro odkupil. Specialist za prekinitve se je prelevil v vlogo izvajalca avta, žogo je vrgel daleč v kazenski prostor. Strel Luke Zahovića je vratar Žiga Frelih, ki je zamenjal kaznovanega Marka Zalokarja, še odbil, a je hkrati žogo nastavil Blažu Vrhovcu. Vezist Maribora je natančno zaključil, v 15. minuti zadel za vodstvo gostov.

image
Robert Balen
image
Robert Balen

Čeprav je na zadnjem mestu na lestvici, se v krški ekipi skriva kar nekaj kvalitete. Ante Vukušić se je poigral z mariborskimi branilci, že v obrambni polovici začel prodor, bil prehiter za Derviševića, švignil mimo Rajčevića. Le zaključek je manjkal. Nekdanji hrvaški reprezentant je streljal mimo gola. Niso jih imeli toliko kot na prejšnjem gostovanju v Kranju, so pa imeli nogometaši Maribora v prvem polčasu še eno lepo priložnost. Po Derviševićevi podaji s prostega strela je imel povišanje vodstva na levici Zahović, a se je še enkrat izkazal Frelih. Odbitek je Ivković poslal v krški blok.

image
Robert Balen

V drugem polčasu se je Krško približalo izenačenju. Vukušić, najbolj razpoloženi nogometaš zelenih, je uspešno preigraval in sprožil z roba kazenskega prostora. Kar bi moralo biti lahko delo za Kenana Pirića, se je skoraj spremenilo v gol. Vratarju Maribora se je žoga izmuznila iz rok, a na njegovo srečo zaključila v kotu. Le kot so gostitelji iztržili tudi, ko je z desne strani udaril Ivica Batarelo.

image
Robert Balen

V 71. minuti priložnost za Maribor. Alexandru Cretu je potegnil v protinapad, poslal Jana Mlakarja na zmenek s Frelihom. Vratar je preprečil veselje hitremu napadalcu vijoličastih. Deset minut kasneje je imel Vukušić znova izenačenje na svoji nogi, s parado mu ga je preprečil Pirić. Maribor je obdržal vodstvo in povišal prednost na lestvici. Vsaj en dan bo imel 13 točk več od Olimpije. Ljubljančani bodo jutri gostovali v Murski Soboti.

Anketa

Kje se boste hladili in sproščali to poletje?

Sudoku