Vrtnice ovenele kljub vodi

Aleš Mišič, 11.4.2019
Andrej Petelinsek

Aluminij je doma prišel do druge spomladanske zmage, od Gorice je bil boljši s 3:1

Aluminij je v Kidričevem začel obračun proti Gorici z osmimi točkami prednosti, na njegovi strani pa je bila tudi statistika, saj je v tej sezoni v jesenskem delu proti Primorcem iztržil remi in zmago. Ni prav veliko manjkalo, in tekme danes ne bi bilo. Dopoldne so gasilci, ki so v začetku marca ob gostovanju Maribora zaradi suše in pirotehnike imeli precej dela s travniškim požarom v bližini stadiona, odstranjevali vodo na robu igrišča. Če bi deževalo še nekaj ur, tako kot je okoli enajstih, bi bilo kritično.

Tekma se je komaj začela, a so po zaslugi Luke Štora, po lepi podaji Matica Vrbanca, domači že povedli. V 19. minuti so šumarji pritisnili proti golu Grege Sorčana, a so se Goričani ubranili treh zaporednih nevarnih strelov. V 30. minuti je daleč od vrat stekel Luka Janžekovič in prekinil obetaven napad gostov. Precej bolj dinamičen in zanimiv je bil drugi polčas. V 55. minuti je Gorica izenačila, potem ko je Maloku storil prekršek v kazenskem prostoru nad Andrijo Filipovićem, Etien Velikonja pa je natančno izvedel kazenski strel. Ni trajalo dolgo, ko so Kidričani spet prišli v vodstvo. Spet je zadel Štor, potem ko je najprej udaril Elvir Maloku. Sorčan je žogo odbil do najboljšega strelca domačinov v spomladanskem delu - za njegov drugi gol na srečanju. V 79. minuti je bilo spet zelo nevarno pred vrati Goričanov. Vrbanec je najprej stresel prečko, nato pa je strel po odbiti žogi Štora Sorčan ubranil.

V 82. minuti bi moral najnevarnejši Kidričan zadeti še tretjič, saj je neoviran prišel pred vrata gostov, a je žoga zdela prečko. Kar ni uspelo njemu, je v 85. Saninu Muminoviću - za končnih 3:1. Čeprav bi bil lahko rezultat še višji, saj je Goričane tudi v izdihljajih srečanja rešila vratnica Dejana Petrovića.

Izredno pomembno zmago si je priigral Aluminij, je dejal trener Oliver Bogatinov: "Ne samo ker smo unovčili tudi igro, tudi zato, ker smo povečali razliko do osmega oziroma devetega mesta na lestvici na enajst točk. To nas je zelo približalo našemu osnovnemu cilju in morda bomo na naslednjih desetih tekmah lahko uresničili še kak drugi cilj. Zmaga je zelo pomembna tudi pred tekmo v Ljubljani. Zaradi dobre volje in motivacije bomo lažje šli v tekmo proti Olimpiji."

​Pomočnik trenerja Gorice Florijan Debenjak je pohvalil Kidričane: "Aluminij je zelo solidna ekipa, igrajo zelo atraktiven nogomet. Več kot očitno nam ne ustrezajo. Slabo in razmočeno igrišče ne more biti izgovor. Po mojem mnenju so si povsem zaslužili zmago."

Aluminij - Gorica 3:1 (1:0)
Športni park Kidričevo, gledalcev 150, sodnik Rade Obrenović (Ljubljana) 6.
Strelci: 1:0 Štor (v 2. minuti), Velikonja 1:1 (55., z enajstmetrovke), Štor 2:1 (57.), Muminović (85.)
​ALUMINIJ: Janžekovič 6, Amuzie 6, Koblar 5,5, Martinovič 6, Horvat 6 (od 87. Leko -), Krajnc 6, Muminović 6,5, Petrovič, Vrbanec 6 (od 89. Čermak), Maloku 6, (od 67. Matjašič 6), Štor 7,5.
GORICA: Sorčan 5,5, Halilović 6, Kavčič 6 (od 75. Kolenc -), Lipušček 6, Tomiček 6, Grudina 5,5, Filipović 6, Osuji 6, Smajlagić 6 (od 86. Gulič -), Velikonja 6,5, Šipek (od 83. Jermol -).
Rumeni kartoni: Lipušček, Grudina, Tomiček, Vrbanec, Martinović, Maloku, Filipović; igralec tekme: Luka Štor (Aluminij).

Anketa

Kje se boste hladili in sproščali to poletje?

Sudoku