Z Gajserjem zmagali, a pogrešali Milaniča

Marko Kovačevič, 11.4.2019
Robert Balen

Blaž Vrhovec je poskrbel za minimalno zmago vijoličastih v Posavju v 26. krogu prve lige. Prednost pred Olimpijo je vsaj za en dan narasla na 13 točk

Trener na tribuni, tri točke na računu. Nogometašem Maribora v 26. krogu prve lige zaradi sobotne izključitve v Kranju ni smel pomagati Darko Milanič, na klopi ga je nadomeščal pomočnik Saša Gajser. "Je razlika. Veliko pomeni, da je trener na klopi. Vsekakor smo ga pogrešali," je priznal vezist vijoličastih Blaž Vrhovec. Morda tudi zaradi tega v Krškem ni šlo zlahka. Vodilna ekipa lige je zadnjo premagala z 1:0.

Pot je dolga in polna ovinkov, a v Posavju se vijoličasti počutijo dobro. Na stadionu Matije Gubca še niso izgubili. Tudi na tokratnem gostovanju, morda celo zadnjem pri ekipi, ki je vse bliže izpadu v drugo ligo, so hitro zagrabili vodstvo. Prvo priložnost so sicer imeli gostitelji. Amir Dervišević je izgubil žogo pred mariborskim kazenskim prostorom, omogočil strel Daliborju Volašu, toda kapetan nuklearcev ni kaznoval svojega nekdanjega moštva.

Krško - Maribor 0:1 (0:1)
Stadion Matije Gubca, gledalcev 800, sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj) 6,5.
Strelec: 0:1 Vrhovec (v 15. minuti).
KRŠKO: Frelih 6,5, Batarelo 6 (od 82. Zakrajšek -), Ilić 5,5, Cetina 6, Štefulj 6, Jandrek 6, Da Silva 6,5, Kordić 6 (od 88. Vekić -), Perić 6 (od 75. Sokler 5,5), Vukušić 7, Volaš 5,5.
MARIBOR: Pirić 6,5, Milec 6,5, Rajčević 6, Ivković 6,5, Viler 6, Cretu 6,5, Vrhovec 7, Dervišević 6, Hotić 6 (od 80. Vršič -), Mlakar 5,5 (od 71. Tavares 6), Zahović 5,5 (od 87. Bajde -).
Rumeni kartoni: Jandrek, Sokler; Viler, Zahović, Hotić; igralec tekme: Blaž Vrhovec (Maribor).

Dervišević se je hitro odkupil. Specialist za prekinitve se je prelevil v izvajalca avta, žogo je vrgel daleč v kazenski prostor. Strel Luke Zahovića je vratar Žiga Frelih, ki je zamenjal kaznovanega Marka Zalokarja, še odbil, a je hkrati žogo nastavil Blažu Vrhovcu. Vezist Maribora je v 15. minuti uspešno zaključil. Bolj natančen je bil kot v Kranju, kjer je podobno priložnost zaključil s slabim strelom. "Ja, zelo podobna situacija. Hvala bogu, tokrat je šla noter," je odleglo Vrhovcu. Prvič je Maribor zapretil z dolgim metom iz avta. "Krčani so nam dali idejo z svojimi dolgimi avti. Na treningu smo še mi to poskusili in je šlo," je razkril 27-letnik.

Veliko pomeni, da je trener na klopi. Vsekakor smo ga pogrešali

Nuklearci so tudi pokazali zobe. Ante Vukušić se je poigral z branilci, že v obrambni polovici začel prodor, bil prehiter za Derviševića, švignil mimo Aleksandra Rajčevića. Le zaključek je manjkal, šlo je mimo gola. "Ko noče v gol, noče," je skomignil nekdanji hrvaški reprezentant. Tudi v drugem polčasu je imel Vukušić dve lepi priložnosti. Najprej je poskusil z roba kazenskega prostora. Kar bi moralo biti lahko delo za Kenana Pirića, se je skoraj spremenilo v gol. Vratarju Maribora se je žoga izmuznila iz rok, a na njegovo srečo zaključila v kotu. Reprezentant BiH se je bolj izkazal s parado v zaključku tekme. "Odigrali smo moško, junaško, a sreča nas ni želela obiskati. Lahko bi iz te tekme izvlekli več," je dejal najbolj razpoloženi nogometaš Krškega.

Čeprav Jan Mlakar po prodoru Alexandruja Cretuja ni izkoristil zmenka s Frelihom, je Maribor zdržal do konca. "Težka tekma, kot bo vsaka do konca sezone. Štejejo tri točke," je bil v oceni kratek Blaž Vrhovec. Odkar se je vrnil po poškodbi, je njegovo moštvo nanizalo tri zmage. "Vedno se je lepo vrniti. Škoda, da se je poškodba zgodila ravno na koncu priprav, ko sem bil najbolj fit, a to je del športa. Potreboval še bom nekaj tekem, da povsem pridem k sebi."

image
Robert Balen Krčani so ustavili Luko Zahovića, a še petnajstič v sezoni ostali brez točk. 

Maribor je vsaj za en dan prednost pred prvo zasledovalko, Olimpijo, povišal na 13 točk. Krško je prikovano na zadnje mesto. A nuklearci še niso obupali. "Vse je še mogoče. V prejšnji sezoni v hrvaški ligi je imel Rudeš devet krogov pred koncem 13 točk, pa je ostal v ligi," je Vukušić spomnil na primer iz domovine. Krško ima štiri točke več in za tri zmage, te pa ni videlo že osem tekem, zaostaja za Gorico in Rudarjem. Reši jih le briljanten finiš: "Na vsaki tekmi, ne le proti Mariboru in Olimpiji, moramo biti organizirani in disciplinirani. Potem nas bo verjetno tudi bog malo nagradil."

Anketa

Kje se boste hladili in sproščali to poletje?

Sudoku